eşein eşeklikten kurtulmama vasiyetine kısıyom..ulen eşeksen sırtına çok yük yükletme.dadında barak tır demi amcam..
Sevgili Cemal
İşte devlet denilen mekanizmanın tek amacı da budur. Eşşegin sırtına daha çok yükletmemek için verdigi mücadeleyi engellemek.
Düşün Obama'ya gele bagışları. Sıradan bir insan bu bagış ve maddiyatı elde edebilir mi. Ya da bu işe talip olan bir eşşege bu el uzatılır mı. Türkiye'de milletvekili olmanın maliyeti asgari 250-300 bin Ytl. Bunu bir gariban karşılayabilir mi.
Tadında bıraktırmak için mücadele eden Engin Çeper devlet koruması altında olması gerektigi yerde devletin cezaevinde devlet memurları tarafından işkence ile öldürüldü ve devletin mahkemeleri bu konuda yayın yasagı getirdi. Fazla söze hacet var mı.
Sevgili Sargon'a ise şunu hatırlatalım. Sarayda farklı, kulübede farklı düşünür insanoglu. Bugün Avrupa ya da diger ileri kapitalist ülkelerde işçi ve insan hakları var ise bunlar kan ve gözyaşı ile kazanılmıştır; sadaka olarak burjuvazi tarafından verilmemiştir. Bugün bu ülkelerde emekçiler en ufak bir hak ihlalinde milyonlarla varan nicelik gücü ile sokaga çıkarlar. Kazanımlarn esas nedeni budur.
1789 Devrimi ile burjuvazi ilerici niteligini kaybetti . Geriden gelen donsuzları gördü çünkü. Benim gibilerin ise temel ekseni emek ve sermaye çelişkisidir. Bu çelişki çözülmedigi müddetçe de benim düşüncemin özü degişmez.
Ayaklar baş oldugu zaman degerlendiririz.
saygılarımla
Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...
Nazım Hikmet
www.dilaverkom.blogcu.com
|