BEN NEDEN KAFİR OLDUM?
Evet dinlilere gore ben bir kafirim. Islamı benimsemiyorum ve Tanrıya da inanmıyorum! Ama neden acaba? Bunun nedenleri buraya yazmak imkansız çünkü koskaca bir kitap konusu. Ama en azından genel bir nedeni var.
Ben kendi irademle mi kafir oldum yoksa Tanrı beni kafir mi yaptı?
Bakalım Tanrı Kuranda ne diyor?:
ENAM 125
"Allah, her kimi doğru yola erdirmek isterse, onun gönlünü islama açar. Her kimi de sapıklığa bırakmak isterse onun kalbini daraltır, öyle sıkıştırır ki, sanırsın öfkesinden göğe çıkacak. Allah imana gelmeyenleri o murdarlık içinde hep böyle bırakır. "
ARAF 178
"Allah kime hidayet ederse, o doğru yolu bulur; kimi de saptırırsa, hüsrana düşenler de işte onlardır. "
ZÜMRE 22
"Demek ki, Allah kimin bağrını islama açmış ise işte o, Rabbinden bir nur üzerinde değil midir? O halde vay kalpleri, Allah''ın zikrinden (boş kalıp) kaskatı olanlara. Onlar, açık bir sapıklık içindedirler. "
NAHL 93
"Allah dileseydi mutlaka hepinizi bir tek ümmet yapardı, fakat O, dilediğim saptırır, dilediğini doğru yola eriştirir ve herhalde hepiniz, bütün yaptıklarınızdan sorumlu olacaksınız. "
YUNUS 100
"Allah''ın izni olmadıkça hiç bir kimsenin iman etmesi mümkün değildir."
FATIR 8
"Allah dileseydi bütün insanları doğru yola sevk ederdi."
Bu ayetlerde açıkça görüldüğü üzere benim müslüman olmayışımın daha doğrusu kafir oluşumun nedeni Tanrı''dır. Çünkü Tanrı benim iman etmemi dilememiştir.Tanrı benim kalbimi kapamıştır.
O halde Tanrı beni suçlayamaz ve bana ceza veremez. Çünkü benim ona inanmamamın nedeni kendisidir.
Size delil olarak 1 değil tam 6 tane ayet gösterdim. Ne diyeceksiniz bakalım. Ayetler zorlama yorum yapılamayacak kadar açık ve net.
Eğer dininiz Tanrı tarafından gönderilseydi mükemmel olurdu ve bizler bu kadar fazla çelişki bulamazdık ve sizler de bu çelişkileri savunmak zorunda kalmazdınız.
|