Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun > Turan Dursun

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 26-01-2009, 23:30
Güçistenci Güçistenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Süleyman Ateş'in çarpıtmaları

Turan Dursun Süleyman Ateş'e bir kaç defa hodri meydan demiş ama Süleyman Ateş cevap ver(e)memiş. Ve Turan Dursun öldürüldükten sonra Turan Dursun'un "Din Bu" kitabına yanıt yazmış.

Böyle davullu zurnalı bi başlık açacaktım ama konuların beni aştığını farkettim. Bir kaç örnekle konuya başlayalım. Devamı gelir.

1 - Allahın yeminleri:

Şimdi Kur'an'daki yeminler meSelesine geçebiliriz: Dedigimiz gibi Kur'an, çeşitli makamlardan yapılmış melek vahyidir. tlihi manalan insan düzeyine indiren melektir. Melek, o anlamları, Arap edebiyatının en yüksek üslubuyla indirmiştir. Yemin de bu üslubun vazgeçilmez bir yönüdür. Bundan dolayı vurgulanması gereken konular, yeminle vurgulanarak anlatılmıştır. Özellikle tzvhid yani Allah'ın birligi ve yalnız O'nun tapılmaga, yalvarılmaga, şükredilmege layik Tanrı oldugu hususu pek çok surede yeminle vurgulanır.' Tevhid, Kur'an'ın temel konusudur. Öteki konular, onun çevresinde dolaşır. Kur'an'daki yeminlere dikkat edilirse bunların direkt veya dolaylı olarak tevhid konusu ile ilgili oldugu anlaşılır.

Şimdi yeminlerden bir kaçını alıntılıyorum. Bakalım yeminleri tevhidle bağdaştırabilecek kaç kişi çıkacak.
Nisa 65: Hayır! Rabbine andolsun ki onlar, aralarında çıkan çekişmeli işlerde seni hakem yapıp, sonra da verdiğin hükme içlerinde hiçbir sıkıntı duymaksızın, tam bir teslimiyetle boyun eğmedikçe iman etmiş olmazlar.

Enam 23: Sonunda onların manevraları, "Rabbimiz Allah'a andolsun ki biz (ona) ortak koşanlar değildik" demelerinden başka bir şey olmayacaktır.

Araf 130: andolsun biz, Firavun ailesini, öğüt alsınlar diye yıllarca süren kıtlık ve ürün eksikliği ile cezalandırdık.

Tevbe 117: andolsun Allah; Peygamber ile içlerinden bir kısmının kalpleri eğrilmeğe yüz tuttuktan sonra, sıkıntılı bir zamanda ona uyan muhacirlerle ensarın tövbelerini kabul etmiştir. Evet, onların tövbelerini kabul etmiştir.

Adiyat:
1.Soluk soluğa koşan (at)lara andolsun,
2.(Tırnaklarıyla) Ateş saçanlara,
3.Sabah vakti baskın yapanlara.
4.Derken, orada tozu dumana katanlara,
5.Bununla bir (düşman) topluluğun orta yerine kadar dalanlara.
6.Gerçekten insan, Rabbine karşı nankördür.

Turan Dursun'un konuyla alakalı yazısını bulamadım ama açıklama yapmaya bile gerek yok. Süleyman Ateş 4,5 sayfalık yazısında yeminlerin tevhidle alakalı olduğunu savunuyor. Yalnız bulduğum 200 küsür tane var. Tevhidle ilişkilendirebilecek çıkacak mı bakalım. http://www.kurandaara.com/?act=ara&k...meal=1&sure_no=

Melek, o anlamları, Arap edebiyatının en yüksek üslubuyla indirmiştir. Süleyman Ateş

Melekler Arapça da biliyormuş. Bilmesinin yanında edebiyatları çok iyiymiş. Arap edebiyatının üsluplarını da iyi biliyorlarmış. Bir de Hintçe falan bilseler hatlar karışırdı mazallah.

Konu Güçistenci tarafından (26-01-2009 Saat 23:44 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler