Saygideger psiko;
Bende seninle ayni fikirdeyim. Sitenin anlayisi ve algisindan dolayi, bazi uyelerin; siteye sitenin anladigi anlamda;"dinlerden ozgur" olduklarini gostermesi zor hatta imkansizdir. Bu bir bakis acisi ve degerlendiris meselesidir.
Bunun yaninda; uyenin, devamliligi yazilarinda verdigi anafikrin, insandan veya insanliktan yana olmasi konularida var.
Bazi sitelerde tecrube puani sistemi var, ben bilgisayar ozurlu oldugumdan, nasil isledigini bilmiyorum ama; tahminim, uyelerin biribirine puan verme sistemi.
Bugun, burada; egitim sisteminde bile; ogrencileri ogrenime ve okumaya ve okul yasaminin disiplin ve kurallarina nasil uyulacagini heveslendiren bir suru odul uygulamasi var. Mesela; devamlilik odulu, odev devamliligi odulu, gec kalmama odulu, arkadasina yardim odulu, en iyiler odulleri v.s.
Bu sistem tamamen de kaldirilabilir. Ama uygulanacaksa, herhangi bir soyut temel uygulamasinda ayrima tabii tutulmamalidir.
Cunku soyut temeller inanctir ve inancin dogrusu, sadece dogrulayana goredir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|