Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Felsefe > Etik, Estetik, Sanat, Politika, Bilim & Eğitim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 28-04-2009, 17:42
katre_07 katre_07 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

katre_07 - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Güzel Şey İnanmak..!

son birkaç haftadır karşıma hep aynı kavram çıkıyor: altın oran..

ilk duyduğumda çok etkilenmiştim..ve bu etkilenmenin ardı arkası kesilmedi..

yolda çarşıda internette işte hemen hemen takıldığım her yerde bu kavramla karşılaşıyorum..

geçen gün teke tek programında .. ondan önce facebook ta...bugün kardeşimin ödeviyle uğraşırken çıktı karşıma..

öncelikle ateist arkadaşların bu konu hakkında düşüncelerini merak ediyorum..hani onların hep alışık oldukları şeylerle tlkinde bulunmaya çalışırız ya ..''işte bu düzen denge..fraktaller..bunlar nasıl tesadüf olabilir..?''gibi...

onlar da belki söylemekten bıktıkları''tedadüf değil her şeyin kaynağı zorunluluktur''cvbıyla gelirler..

ateist arkadaşlara soruyorum..

altın oran sizce nasıl bir zorunluluğun meyvesi..?

Tanrı aşkına bu oranın butun canlılarda mukemmel bir şekılde yerleştırılmesi tesadüf değil... bunda hemfıırız..ama zorunlulukta değil..lutfen itiraf edin..

sonra bir önemli konu da fraktaller..nasıl oluyorda buradaki bir çiçeğin yaprağıyla ..dünyanın diğer ucundaki bir çiçeğin yapraklarının şekli aynı olabiliyor..ya da butun kelebek cınslerının..ya da ınsanlardakı kulak.. goz ..kalp şekillerinin ..

eğer tanrı yoksa insan tanrıya inanmakla hiçbir şey kaybetmez..eğer tanrı varsa ve insan inanmıyorsa çok şey kaybeder..gibi bir söz vardı..(bu cümleyi tehdit gibi algılamayın işte cehennem azabı fılan gıbı..dunyevi olarak düşünün..ve tanrıya inanmanın tadını çıkarın)

saygılar...

Önerilen Siteler