EnvyMe´isimli üyeden Alıntı
Allah, bir gün size rüyanızda, öldükten sonra size neler olacağını gösterse, uyandığınızda hayatınız değişirmiydi?
|
Sayın EnvyMe;
bilmem kaç yaşınızdasınız ve çocuğunuz var mı? Var ise ayağına taş değmesin dilerim. Benim çocuğum var. 11 aylık iken ayağa kalkmak için elini yanan sobaya dayayarak kalkmak istedi. Canının nasıl yandığını, nasıl acı çektiğini, tedavisinin nasıl eziyetli geçtiğini çok iyi bilirim. Canımın nasıl yandığını, nasıl kaskatı kesildiğimi ise anlatamam. Bu yüzden Kuran'daki cehennem tasvirlerini okuyunca çok iyi algılayabiliyorum. Rüyamda cehennemin gösterilmesine ihtiyacım yok.
Uyanma konusuna gelince aşağıdaki ayeti okuyunca uyandım. Sen de bir oku:
‘’(Ey insanlar!) Sizden cehenneme varmayacak hiç kimse yoktur. Rabbin için bu, kesin olarak hükme bağlanmış bir iştir. ‘’Meryem (sıra no:19, shf no:304, ayet no:71 )
Bu ayetin ne dediği açık ama, ben ne anladığımı bir daha yazayım. Yeni doğmuşken ölen bebekler, günahsız yaşamış insanlar, hatta peygamber kabul ettiğin kişiler ve tabii ki sen de cehenneme girip, o ateş azabını tadacağız diyor.
Beni bunu yazanın Allah olacağına kimse inandıramaz. Buna inanan hiç bir insanın vicdanı olacağına da kimse inandıramaz.
Bir kez yazmıştım, bir daha yazayım. İnsanların iyi olmasını sağlayan şey dini inanç veya inançsızlıkları değil, vicdanlarının olup olmamasıdır.
Beni iyi olmaya zorlayan şey de, cehennem korkusu değil ( çünkü cehennem yoktur.) vicdanımdır.
Kendi vicdanınla başbaşa ver, bir daha düşün derim.
Saygılar.