Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 20-05-2009, 23:58
Sapiens - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sapiens Sapiens isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Sorularıma buradan devam ediyorum ..

kuranyeter´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sayın pante yazdığım yazıyı anlamamışsınız,ölüm anında ehlisünnetin yaptığı şehadetle cennete gidilmeyeceğini berttim,yanlış anlamışsınız eğer öyle olsaydı ölüm anında şahadet getiren firavun cennete giderdi.

Musa döneminde yaşamış bir firavunun kelime-i şehadet getirmiş olduğunu iddia etmen enteresan. Buna göre demek ki, Musa döneminde de İslam mevcuttu ve insanlar Muhammedin peygamber olduğuna inançlarını ifade ediyorlardı. Gerçekten enteresan...

Yunus 90 - İsrailoğullarını denizden geçirdik. Firavun da, askerleriyle birlikte zulmetmek ve saldırmak üzere, derhal onları takibe koyuldu. Nihayet boğulmak üzere iken, “İsrailoğulları’nın iman ettiğinden başka hiçbir ilah olmadığına inandım. Ben de müslümanlardanım” dedi.

Bu ayete göre konuştuğun belli ama Muhammedin doğmasına bin yıldan fazla bir zaman varken, firavunun kalkıp da "ben de Müslümanlardanım" demesi hayret ki ne hayret.

Musanın dinine patates dini muamelesi yapmış resmen...

- Burada yer alan “Müslümanlardanım” ifadesi, “Musa’ya ve onun ilahına karşı yaptığım isyanlardan pişmanım.” Ben artık onlara “teslim olanlardanım” anlamına gelir. Yani buradaki Müslümanlık, sözlük anlamıyla kullanılmıştır. Bununla beraber, İslam, bütün semavî dinlerin ortak adıdır.

Bu da konuya ilişkin, islami bir sitedeki açıklama(!).

Müslümanlık sözlük anlamıyla kullanılmış ve bütün semavi dinlerin ortak adıymış

Konu Sapiens tarafından (21-05-2009 Saat 00:15 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler