dinsizlik kabustur.. doğrudur..
kabus; insana sıkıntı, korku veren rüya demektir..
din bir afyondur.. afyonu alan kişi uyanmaz.. sadece kabusu tatlı rüyaya dönüşür.. yani hala uykuda rüya görmektedir..
ama din denince teisti de ateisti de hemen kendi zihnindeki dini algılar.. burda algılanan din islamdır.. diğerleri zaten batıl olarak yüklenmiştir zihne.. bu tartışma başka bir dinin hakim olduğu ülkede tartışılsa orda islamın adı bile geçmez varolan hakim din algılanırdı..
ben burdaki ateist arkadaşlardan, bu kadar basit bir önermesi olan demir kardeşime hemen hangi din? diye sormalarını beklerdim..
dinsizlik kabus ise ve tüm dünya insanlığı kendi diniyle bu kabustan kurtulduğuna göre ve bu dinlerin tanrı varoluş ve ölüm sonrası kurguları hepsinin çok farklı olmasına rağmen tüm insanlığa aynı tatlı rüyayı gördürmesinin nedenini sorardım ki uykunun derinliğini algılamasına yardımcı olalım..
dinsizlik kabustur, çünkü artık teist değil nonteistsinizdir.. teistin etrafında milyonlarca kendi dininin taraftarı vardır ve kendini güvende, inancında emin olmasını sağlar.. sürüdeki koyun olmak huzur vericidir..
ama nonteizm henüz bireysel bir gelişim ve inançtır.. etrafında senin gibi inanan milyonlar olmadığı gibi bu milyonlar senin zıttındır.. o yüzden nonteizm; sürüden ayrılıp koyunluğu bırakıp özgür arslan olma yolunda biraz sıkıntılı bir süreçtir..
tam olarak özgür bir arslan olduğunun farkındalığına vardığında artık sıkıntı kabus bitmiştir, sadece koyun sürülerini uzaktan izleyip bir zamanlar sen de bu sürünün bir elemanı olduğunu hatırlayıp tatlı bir tebessümle keyfine bakarsın..
ve kahkahayı basarsın.....
varoluş nedir, insan nedir, evren, insan, yaşam neden vardır.. nerden gelip nereye gidiyoruz.. niçin yokluk değil de varlık var.. niçin varız..
bu soruların cevabını hiç kimse bilmiyor.. sadece bildiğini zannedenler var.. onlara da inanç diyoruz.. olayı sadece tanrı olarak algılamayın.. bu sorulara bir net bir cevabınız olmadığı halde sadece olasılıklardan bir tanesini kabul edip o fikirde sabitlenmek inançtır.. ve sorgulamanın bitmesidir.. sorgulama bittiğinde bilinç kapanmış ve uyku başlamıştır..
|