İsa Mesih Kimin oğlu
Bu konu tam olarak incelenmeden , herşeyde olduğu gibi inananlar tarafından geçiştirilir.Sözde , kimsenin kalbine de bu konuda şüphe düşmez.Kur'an , İsa Mesih'i peygamber olarak tanımasa , herhalde , müslümanların karikakatürlere vereceği cevap çok farklı olurdu.
İNCİL/LUKA-1
Tanrı, melek Cebrail'i Celile'de bulunan Nasıra adlı kente, Davut'un soyundan Yusuf adındaki adama nişanlı olan bir kıza gönderdi. Kızın adı Meryem'di.
28/ Onun yanına giren melek, «Ey Tanrı'nın lütfuna erişen kız, selam! Rab seninledir» dedi.
29/ Söylenenlere çok şaşıran Meryem, bu selamın ne anlama gelebileceğini düşünmeye başladı.
30/ Ama melek ona, «Korkma Meryem» dedi, «sen Tanrı'nın lütfuna eriştin.
31/ Bak, gebe kalıp bir oğul doğuracaksın, adını İsa koyacaksın.
32/ O büyük olacak, kendisine `en yüce Olan'ın Oğlu' denecek. Rab Tanrı O'na, atası Davut'un tahtını verecek.
33/O da sonsuza dek Yakup'un soyu üzerinde egemenlik sürecek, ve egemenliğinin sonu gelmeyecektir.»
34/ Meryem meleğe, «Bu nasıl olur? Ben erkeğe varmadım ki» dedi.
35/ Melek ona şöyle cevap verdi: «Kutsal Ruh senin üzerine gelecek, en yüce Olan'ın gücü senin üstüne gölge salacak. Bunun için doğacak olana kutsal, Tanrı Oğlu denecek.
36/ Bak, senin akrabalarından Elizabet de yaşlılığında bir oğula gebe kalmıştır. Kısır bilinen bu kadın şimdi altıncı ayındadır.
37/ Tanrı'nın yapamayacağı hiçbir şey yoktur.»
38/ «Ben Rab'bin kuluyum» dedi Meryem, «bana dediğin gibi olsun.» Bundan sonra melek onun yanından ayrıldı.
KUR'AN/MERYEM :
19. Ruh (Cebrail): "Haberin olsun, ben sana tertemiz bir oğlan vermek için Rabbinin elçisiyim sadece!" dedi. *
20. Meryem: "Benim nasıl bir oğlum olabilir? Bana hiçbir insan dokunmadı; ben bir kahpe de değilim!" dedi. *
21. Cebrail: "Öyle! Fakat Rabbin buyurdu ki, o Bana göre kolaydır. Ayrıca onu insanlara gücümüzün bir delili ve tarafımızdan bir rahmet kılacağımız için böyle yapacağız. Hem de o, karara bağlanmış bir iştir." dedi. *
22. Bu şekilde ona hamile oldu ve bu haliyle uzak bir yere çekildi. *
Her iki kitaba göre de , Meryem'i hamile bırakan kutsal ruh Cebrail.
Ama , melekler yemeyen , içmeyen , sex yapmayan yapıda olduklarına göre , anlaşılan o ki taşıyıcı bir görev üstlenmiş.Peki nedir bu? Suni döllenme mi?Muhakkak ki Meryem'in yumurtasına bir sperm hücresi girdi.
Peki ama nasıl?İsa Mesih , Yusuf'a mı baba dedi.Babası kim?
Biyolojik olarak soruyorum.Yanlış anlaşılmasın.
Yoksa mucize deyip geçilmeli mi?
|