evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı
Saygideger schopenhauer;
Sorunun dişisi, erkeği yoktur.-sch-
Bak senin anlayacagin basitlikte ornekler verecegim. Insankizi var mi?, ne den insanoglu?
Womankind var mi?, neden mankind? man, woman, male, female
Karakterin ne demek oldugunu biliyormusun, karakter ozdur, gorunus degildir. Erkeksel karakterden ne anliyorsun? Bana bir disisel karakter ornegi verebilirmisin?, disinin neden anne ve kadini ayrilmistir? Bana bir disisel dusunce ornegi verebilirmisin? Umarim, disilik ile disiselligi birbirine karistirmazsin. Erkek ile erkekselligi bir birine karistirdigin gibi.
Gerci; dogal dusuncenin erkeksel karakterinin mahkumu olmus dusunceyi sahiplenen/sabitleyen bir kisi olarak, senden hic umudum yok da, en azindan, belki bu sorular seni sabitlikten/alisilagelmislikten silkeler ve dusuncen de bir acaba yaratir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
|
Sevgili Evrensel İnsan,
Ben ne dersem diyeyim, sen doğal düşünce diyeceğin için tartışmanın istikbali açısından karamsarım. Ben "masa" desem senin yazacağın cevabı biliyorum. Ama deneyelim yine de...
Diyorsun ki, "Gerci; dogal dusuncenin erkeksel karakterinin mahkumu olmus dusunceyi sahiplenen/sabitleyen bir kisi olarak, senden hic umudum yok da, en azindan, belki bu sorular seni sabitlikten/alisilagelmislikten silkeler ve dusuncen de bir acaba yaratir."
Yazıma popülist cevaplar verip duruyorsunuz. Mesela yazımda hiç din vurgusu geçmez ama bir defa müslümanız ya, bu bilgi yetiyor nasıl olsa, yazımı okumaya bile gerek yok!
yazının ilk paragrafı benim yazımla ne derece ilişkilidir? Dediğim sadece "sorunun cinsiyeti yoktur" demişim. Mesela "küresel ısınma" bir sorundur, buna erkek ya da dişi diyebilir misin? Sen cinsiyeti vardır mı diyorsun? Anlaşılır olarak açıkla. Lütfen bir sonraki cevabının içinde "doğal düşünce" ibaresi geçmesin. Çünkü o kısmı biliyoruz.