21-05-2010, 11:32
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
İslam sevgi dini değildir
Kuran ve Sevgi
Bazı Müslümanlar Allah’ın herkesi sevdiğini idda ederler.İslam’ın sevgi dolu bir din olduğunu göstermek için çabalarlar.Oysa bu yalandan ibarettir.
Allah sadece kendi istediklerini yapanları sevmektedir.Kendi kurallarına uymayanları sevmemektedir.
Allah kimi sever?(Kuran’a göre)
Allah belli başlı iyi davranışı olanları sever örnek olarak:
(Mallarınızı) Allah yolunda harcayın. Kendi kendinizi tehlikeye atmayın. İyilik edin. Şüphesiz Allah iyilik edenleri sever. (Bakara:195)
Sana kadınların ay hâlini sorarlar. De ki: “O bir ezadır (rahatsızlıktır). Ay hâlinde kadınlardan uzak durun. Temizleninceye kadar onlara yaklaşmayın. Temizlendikleri vakit, Allah’ın size emrettiği yerden onlara yaklaşın. Şüphesiz Allah çok tövbe edenleri sever, çok temizlenenleri sever.” (Bakara:222)
Hayır! (Gerçek, onların dediği değil.) Kim sözünü yerine getirir ve Allah’a karşı gelmekten sakınırsa, şüphesiz Allah da sakınanları sever. (Ali İmran:76)
gibi ayetlerle sevdiği insanları belirtmiştir.
Allah kimi sevmez?(Kuran'a göre)
Sizinle savaşanlara karşı Allah yolunda siz de savaşın. Ancak aşırı gitmeyin. Çünkü Allah aşırı gidenleri sevmez.
(bakara:190)
Allah, faiz malını mahveder, sadakaları ise artırır (bereketlendirir). Allah, hiçbir günahkâr nankörü sevmez.
(Bakara:276)
De ki: “Allah’a ve Peygamber’e itaat edin.” Eğer yüz çevirirlerse şüphe yok ki Allah kâfirleri sevmez.
(Ali İmran:32)
… Çünkü O, israf edenleri sevmez.
(En’am:141)
İslam inancına göre Allah güzel davranışları olanları severken kötü ve günahkar(tabi bunlar kendi tanımlarına göre)
Kişileri sevmez.
Sadece kötü davranışları olanları sevmemekle kalmaz islamı seçmeyen kişileride sevmediğini söyleyerek insan sevgisinin yalandan ibaret olduğunu göstermiştir.
Hemen burda bir şeye değinmek istiyorum; İslam bu kötü fiilleri yapanları sevmemektedir.Bazı İslamcılar bu ayetlerin yapılan fiilleri sevmediğini vurguladığını söyler, ancak Kuran eylemleri eleştireceği zaman şöyle söylemektedir:
O, (senin yanından) ayrılınca yeryüzünde bozgunculuk yapmağa, ekin ve nesli yok etmeğe çalışır. Allah ise bozgunculuğu sevmez.
(Bakara: 205)
Allah, zulme uğrayanın dile getirmesi dışında, çirkin sözün açıklanmasını sevmez. Şüphesiz Allah, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.
(Nisa :148)
gibi ayetlerle İslam sevmediği eylemleri belirtmiştir yani ilk yazdığım ayetler Allah’ın sevdiği ve sevmediği kişileri göstermektedir.
Hatta Allah Müslümanlar kafirlere sevgi gösterdiği için şöyle demiştir:
Ey İman edenler! Benim de düşmanım, sizin de düşmanınız olanları dost edinmeyin. Siz onlara sevgi gösteriyorsunuz. Hâlbuki onlar size gelen hakkı inkâr ettiler. Rabbiniz olan Allah’a inandınız diye Resûlü ve sizi yurdunuzdan çıkarıyorlar. Eğer rızamı kazanmak üzere benim yolumda cihad etmek için çıktıysanız (böyle yapmayın). Onlara gizlice sevgi besliyorsunuz. Oysa ben sizin gizlediğinizi de, açığa vurduğunuzu da bilirim. Sizden kim bunu yaparsa, mutlaka doğru yoldan sapmıştır.
(Mumtehine:1)
Görüyoruz ki İslam sevgi dini değildir.Sadece kendi çıkarlarına göre
davrananlara sevgi dinidir.
Saygılarımla
insan_olmak
|