Sn Karınca;
Sn. Hackercesur'un verdiği ayet örneğinde (tekasur suresi) ben bilimsel hiçbir yön bulamıyorum. Lutfen bilimsel bir temellendirmeniz varsa siz bize acıklayınız.
Müslümanlarda zannedildigi gibi önüne her gelene inanan aptallar degiller. Siradan müslümanlar oldugu gibi alimlerde var. / Karınca
Sayın karınca, müslümanların her önüne gelene inanacak kadar aptal olduklarını söyleğimi hatırlamıyorum. Benim söylemek istediğim; kendilerini müslüman olarak tanımlayan kişilerinin bir çoğunun Kuran'da ne yazdığından ve ilgili dönemin ve öncesinin tarihi bilgilerinden yoksun olmalarıdır. Çünkü bu insanlar için ö dönemin ve öncesinin tarihi gelişmeleri önemli değildir. Bunlar merak da etmezler. Bu insanlar açıp da okumadıkları Kuran'da yazan bilgiler yeterlidir. Herşey onda vardır. Daha da önemlisi manevi huzur sağlanmıştır bir kere, kurcalamanın manası yoktur.
İslam bilginlerinden bahsediyorsunuz sayın Karınca ancak; en azından kendi yarattığı insanlardan inanmayanları, inanmaları/kendi varlığını ispatlamak için onların kalplerine, akıllarına girmek yerine inananlara öldürün emri veren bir Tanrı kavramını eleştirel akıl süzgecinden geçirememiş bir bilgin ne kadar bilgin/alimdir sizce.
Son olarak yinelemek istiyorum; bence bütün bu inançların kolay kolay sorgulanamamasının temelinde insanın manevi huzur açlığı yatar. Tanrı ve benzeri kavramlar hep bu açlığın sonucu olarak doğmuştur.
|