Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 28-07-2010, 05:47
paslıçivi paslıçivi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart farkındalık-bir parça insanlaşma..

islam formunun sevgili teist(müslüman) ve nonteist(ateist ağırlıklı) müdavimleri..

sizi birbirinize düşüren..

birbirinizin insani değerlerinizi hiçe sayarak kalplerinizi kırmanıza sebep olan..

birbirinize karşılıklı hakaret, küfür ettiren..

ve temeli bir insanın(muhammed) bilim ötesi bir varlıktan vahiy almasına dayanan bir din olması nedeniyle..

bunu burda tartışmanın hiç bir anlamı olmadığı..

çünkü bilimsel olarak sınanamayacağını bilmenize rağmen..

felsefe adı altında burda birbirinizle olan kavganın dövüşün, tüm dünyadaki dinlerde yaşandığını..

ve bu kavga dövüüşün varoluşun size bir kaos dayatması olduğunu, yani bunun bir zorunluluk olduğunu..

artık algılamanızı ve bu anlamsız felsefi tartışmaların islam dinini ne doğrulayamayacağını ne de yanlışlayamayacağını..

burda yapılan tüm kavga gürültünün sadece siz zihinde/egoda yaşayan insanoğlunun..

bu zihinde bir bütünlük(mutlak 1) sağlayamasının sıkıntıları olduğunu..

asıl proplemin kendi zihninizdeki bu kaosu dışarıya taşıyarak diğer insanlarla kavga ederek..

sadece ve sadece kendi zihninizde/egonuzda bir bütünlük sağlamak mücadelesi olduğunu..

ve bunun hiç bir zaman mümkün olmadığını..

dile getirsem diyorum...

acaba bu insanlıkdışı tartışma, kavga, gürültü kaos sona erermi acaba?

yaptığınız bu kavga ve dövüşün sizin özkontrolünüzde/öziraenizde yani özbenliğinizde olmadığını, varoluşun buna sizi ego modülü aracılığıyla zorladığını ve dayattığını..

hepinize yaşam/varoluş denen bu gizemli matrixte birer rol verildiğini..

ve sizlerin sadece bu rolü paşa paşa oynadığınız söylesem..

bana hak verir misiniz, yoksa bana çok mu kızıp sinirlenirsiniz..

amacım; size bir parça farkındalık katıp bu anlamsız dövüşü sona erdirip yegane değerli olan yaşamınızı, birbirinize kızmadan, kırmadan, gönlünce yaşayıp ıskalamamanız..

çünkü zaman denen su akıp gidiyor, ömrünüzden her an bir parça daha gidiyor ve her geçen an ölüme biraz daha yaklaşıyorsunuz..

ölüm sadece bir sonraki nefesiniz kadar yakın size..

ve o nefesin gelmesi her canlı için sadece bilinmeyen bir an meselesi..

evet ne dersiniz bir parça farkındalık kazanıp gönlünce yaşamınızı ıskalamadan insanca yaşamak istemez misiniz?

Önerilen Siteler