Bu kadar Liberalimsi nerden çıktı?
Böyle bir konu açma düşüncesi aklımda vardı, fakat, Azrail rumuzlu arkadaşımızın Akp.ye oy veren Ateistlerle ilgili başlıktaki bir iletisi bana bu konuda herkesin söyleyecek birşeyleri olduğunu düşündürdü, Bu yüzden de bu başlığı açtım.
Gelelim konu ile ilgili söyleyeceklerime...
Açıkçası Ben şahsım olarak birçok konuda Liberteryenizme daha yakınım, fakat Türkiyede birilerinin 3 maymunu oynamassı Liberalizme ve Onun değerlerine inanan herkes gibi benim de isyan etmeme sebep oluyor.
Her ideolojinin her fikrin içine etmeyi nasıl oluyor da her seferinde böylesine başarabiliyoruz?
Bu tür zevattan bazılarına bu forumda da denk geldiğim için sormak istiyorum.
Hiç şüphe yok ki bu ülkenin diğer etnik gruplara mensup vatandaşlarının kendini ifade edememesi, başörtüsü meselesi, vatandaşların zorla askere alınması gibi konuların hepsi birer sorundur ve bir çözüme kavuşturulması gerekir.
fakat, Ülkemizdeki sorunlar bu 3 grupta toplananlardan mı ibarettir?
Bu ülkenin başka meselesi yokmu?
Eşcinsel hakları,
sırf birkaç gram esrar kullandığı için bu ülkenin okumuş etmiş gençlerinin yolunu bile bilmediği nezarethanelerde bilimum it-kopuk, serseri takımıyla sabahlamak zorunda kalması,
birçoğumuzun olmasa aramayacağı trt, diyanet, rtük gibi kurumların vergiden pay alması.,
Vergilerin düşürülmesi,
ifade özgürlüğü,
Basın özgürlüğü
ve Zorunlu din dersi gibi daha birçok konuda nerdesiniz?
Bu ülkede Liberal bir parti 16 yıldır var ve barajı göremiyor, Ldp'nin bugüne kadar mecliste biz Liberalleri temsil edebilmesi için ne yaptınız?
Bu kadar Liberal yazarımız, gazetelerimiz vs vadı da, bugüne kadar neredelerdi?
Kendi döneminde en temel hak ve özgürlüklerimizden birinin ihlal edilmesine sesini çıkarmayan, internet sansürünü bizzat uıygulayarak bu hak ihlalini bizzat gerçekleştiren bir partinin şakşakçılığını yapmak, her yaptığı yanlışa bir bahane bulmak için takla atmak neden?
Aynı partinin genel başkanı olan başbakanımız bugüne kadar kaç tane gazeteciyi dava etti?
peki ya işinden olanlar???
Dünyada bugün Liberalizm ve Liberaller Hak ve özgürlüklerle ilgili aktivist bir tutum içinde olmaları ile tanınırken, Sizin bir partinin açıklarını kapamak uğruna, bizlerin yanlış algılanmasına sebep olmanız neden?
Evet 1. Akp döneminde akp ideolojisiz tüm kesimleri kucaklayan bir imaj vermeye çalıştı, Bu yüzden Benim Liberal görüşteki bazı arkadaşlarım da Akp.ye oy verdi ve politikalarını olumlu buldu, Peki ya bugün, Sizce ilk Akp döneminden eser kalmışmıdır?
bazı kesimler tarafından yapılan hataları görüken, diğer bir kesimin hatalarını görmezden gelmek neden???
O zaman benim aklıma şu iki ihtimal geliyor; ya Birileri Liberalizmi kendine maske yapmış takiye yapıyor ya da Liberalizmi birileri sadece ayarlı basının bazı papağanlarından öğrenmiş, hiç özgün kaynaklarına müracat etme zahmetinde bulunmamış.
Saygılar.
|