Evrim tartýþmalarý
Merhaba arkadaþlar,
Özellikle Darwin'in "Doðal Seçilim ile Türeyiþ" ya da bilinen yaygýn adý ile Evrim teorisi üzerinde bir sürü tartýþma hala sürüp duruyor. Bu teori'nin bilimsel olmadýðý, doðru olmadýðý düþüncesini savunan arkadaþlar, alternatif olarak ne ortaya sunuyorlar? Bunu þimdiye kadar anlayabilen var mý?
Genel düþünce, "Bizi ve herþeyi yaratan bir Tanrý var" þeklinde. Peki, bu bir açýklamanýn baþlangýcý. Devamý nerede bunun? Tanrý hangi yollar ile yaratým sürecini yönetmekte? Bir hücreyi ya da DNA'yý nasýl etkilemekte? Ya da daha güncel olan Akýllý Tasarým teorisine göre, diyelim ki þu anki canlýlarýn karmaþýklýðý mutasyonlar ve doðal seçilim ile açýklanamayacak seviyede. Bunu da kabul edelim bir süre. Peki, o tasarýmcýnýn bu sürece katkýsý ne þekilde olmakta? Bu sürece katýlýmýnýn bulgularý nerede? Bir "indirgenemez karmaþýklýkta" organ tasarlanýyor diyelim. Bu tasarým ve üretim süreci ne þekilde cereyan etmekte?
Ben þimdiye kadar bu sorulara hiç doyurucu yanýtlar alamadým. Aldýðým yanýtlar genelde bilmek ile ilgili deðil, bilinememek ile ilgili. "Biz bunu bilmiyoruz, bizi aþýyor" þeklinde özetlenen bir düþünce dýþýna çýkan açýklama henüz göremedim.
Evet, evrim teorisi ya da geçerli biyoloji kuramlarýnýn yetersiz olduðunu öne süren arkadaþlar. Var olan açýklamalarýn yetersiz olduðunu kabul ettiðimizi düþünelim, sizlerin açýklamalarý nedir?
neutrino.
|