Aynı şeyleri yaşayan var mı?
Arkadaşlar,
Ben 1-1.5 yıldır bbir Deistim, Dinden nasıl çıktığım buranın konusu olmadığı için atlıyorum.
Üniversiteden mezun olalı 4 ay oluyor, Ailemin yanına geldiğimde Ramazanın son günü yani arefe için sahuıra kalkılmıştı.
Annem Sahura kalkmam için yanıma gelip beni uyandırdığında, Sahura kalkmak istemediğimi, Çünkü oruç tutmayacağımı söyledim.
Sonrta, gönlü olsun diye kalktım sofraya gittim, ama pek birşey yemek istemedim.
Bahsi geçti ve sofgrada konuyu açmak istedim artık herhangibir dine inanmadığıma dair, çok büyük olay oldu, büyük tartışmalar oldu.
Karşılaştığım kötü muamele açıkçası beni çok üzdü, Halbuki ben onlardan sadece inancıma saygı göstermelerini beklemiştim.
En çok şaşırdığım nokta da, Ben hoş karşılayacaklarını, hatta oturup konuşabileceğimizi düşünmüştüm.
Hem Annemin hem Babamın, Son birkaç yıldır dini yönlerinin arttığını gözlemliyorum, ama onlar benim ailemdi, bana güvendiklerini bilirdim.
Tüm sülalede en çok sevdiğim insanlardan biri dayımdır, Hani herkesin bir sevgili dayısı vardırya, işte o da benim için öyledir, hiç olmazsa onun beni anlayacağını düşünmüştüm, tam tersini düşündüğüm insan bile bunu onaylamadı, Ben onun beni destekleyeceğini düşünüyordum.
Oturduk konuştuk falan, Herkesin kıramayacağı birileri vardır, onu kırmak içimden gelmedi, Sonuçta bunu gizli tutacağımı söyledim.
Şimdiki durumu söyliyim arkadaşlar, artık o konuları belki konuşmuyoruz, ama böyle birşeyi saklamak zorunda kalmak Benim için gerçekten çok üzücü.
Hadi bugün bir şekilde idare edeceğim, peki ya yarın? yarın birgün bir erkek çocuk sahibi olsam onu sünnet ettirmek istemeyeceğim, Onların benden beklediği alışıla gelmiş, dinî veya geleneksel şeyleri yapmak istemeyeceğim ve gene sorun olacak.
Uzun lafın kısası, diğer arkadaşların tecrübelerini de duymak isterim.
Saygılar.
Konu TurkceRap tarafından (13-01-2011 Saat 16:57 ) değiştirilmiştir.
|