Temel Yanlışlar ve Hatalar
Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar.Konu başlığından da anlaşılacağı üzere temel bir kısım yanlışlardan ve hatalardan bahsedeceğim. Bu yanlış ve hataları da iki başlık altında toplama niyetindeyim.
1.Müslüman kardeşlerimi ilgilendiren kısım.
2.Arta kalanları ilgilendiren kısım.
1.müslüman kardeşlerim özellikle bilmedikleri konularda tartışmaya girerek kendileri dahil herkese zarar vermektedirler ki, bundan kaçınmalıdır. Araştırıp en doğrusunu öğrenip (eğer cevap verilmek isteniyorsa) öğle davranılmalıdır.
Kafirlerin kelime çarpıtmaları ve sizleri öfkelendirmeye dayalı stratejilerine kapılmamalıdır.
2.Keferenin yaptığı hatalar saymakla bitmez tabiki ancak genel hatalardan bahsetmek bir zorunluluk benim için.
Şöyle ki; müğminler meselelerin tamamını kavramış haldeler ancak konuları parça parça değerlendirmek zorunda bırakılıyorlar. Bu size hiçbir fayda sağlamaz. Kendinizi tatmin etmiş olursunuz o kadar. ( burada şunu belirtmem lazım; sizden gelen sağlam akıl yürütmeleri enine boyuna düşünüyor ve her defasında imanımı tazeliyorum. Bu tamamen (gerçek nedir?) öğrenme isteğine bağlı bence)
Eğer gerçekten bir sonuca varmak, savlarınız doğru mu deği mi irdelemek istiyorsanız ( Tanrı var mı yok mu, kuran doğrumu yoksa yalandan mı ibaret vs.) fikir alışverişinde bulunmak zorundasınız. Bir iddiayı ileri sürüp (tanrı yoktur ) yandım bittim o idda ile devam etmek size hiçbir fayda sağlamaz.
Kavramları çözümleyemeden yorum yapılmaktadır ki bu durum konuları içinden çıkılmaz bir duruma sürüklemektedir.( tanrı kavramı Allah İsmiyle karıştırılmamalıdır en basiti).
Meseleler temelden gidilerek anlaşılmaya çalışılmalıdır. Örneğin iki ile beşi toplamayı bilmeyen birisi ile logaritma tartışmak gibi bir duruma sebebiyet veriyosunuz. (Ki; loğaritma tartışılmaz anlatılır.Anlaşılır yada anlaşılamaz)
Bilim ve dini sık sık karşı karşıya getirme gayretinizden kurtulun artık. Bu tamamen sizin çarpıtmalarınız. Biz müğminler Allah'ın yarattıklarından haberdar olduğuna inanırız. Bu da, bilimsel veriler, sizden bin kat daha çok bizim işimize yarar demek ( tabiki bize göre ).
Çok uzun tumayı sevmiyorum özellikle inkarcıların yapmış oldukları basit ama sonuçları yönüyle büyük hataları daha sonra belirmek isterim. Ama özellikle şu kavramları çarpıtıp kelimelerin anlamlarını değiştirme işinden lütfen vazgeçin.
|