Hasan Akçay´isimli üyeden Alıntı
Merhaba web dost.
Bunların hepsi aynı lağımın suyunu önce kendileri içen sonra pazarlayanların şişeleri. Şişelerdeki lağım suyudur. Atın gitsin. Biricik amacı erkek egosunu şişirmek olan o lağımcıların şu zırvasına bakın:
Bir kadın bu dünyadan öbür dünyaya ister bakire olarak göçsün ister bir adamın eşi olarak, öldüğünde ister genç olsun ister yaşlı bir kadın... cennetlik kadınlar ahrette cennete girdiğinde genç ve ve bakire olacak: cennetlik bir adama karı edilen hiçbir kadın daha önce hiçbir kimse ya da koca tarafından kullanılmamış olacak.
(... in the worldly life whether a woman died a spinster. or as the wife of somebody. or died young, or as an old woman, in the Hereafter when aII the righteous women enter Paradise, they will be made young and virgins: and any of the women who is made a lift-partner of a righteous man, will not have heen possessed by anyone before that husband, in Paradise.)
Allah aşkına sayın web! Siz bu zırvayı buraya asmadan önce kendi iz'anınıza danıştınız mı? Örneğin şunu sorabilirdiniz kendinize: "Peki cennetlik erkekler de cennete girdiğinde bakir olacak mı? Cennetlik bir kadına koca verilen erkek daha önce hiçbir kişi ya da karı tarafndan kullanılmamış olacak mı?"
Yapmayın web kardeş. Aklınızı, sağduyunuzu, vicdanınızı... bu kadar kolayca kurban etmeyin zırvalara.
Sevgi ile,
Hasan Akçay
|
Hocam bu çevirileri hiç ayıklamadan, sansürlemeden yayınladım. Yani ben bir sonuca ulaşmak istiyorum, ateist değilim ama şüphelerim var. Dolayısıyla şu anda bir taraf değilim. Kimsenin lehine bir çalışma yapmıyorum. Google'da bulduğum tüm çevirileri, alt alta sıraladım. İçinde saçma bulduklarınız olabilir. Benim amacım herkesin, ayette onlar diyerek erkeklerin kastedildiğini anlamış olduğunu göstermek. Bu çevirilerin diyanetten izin almalarına gerek yok

Birini Avustralyalı çevirmiş, ötekini Pakistanlı vs. Hepsi mi çarpıtıyor? Gezdiğim birçok sitede huri (hoor) geçiyor. Öncelikle onu söyleyeyim. Ayet erkeklere seslendiğine göre, hoor kelimesine cinsiyeti yok demek yanlış olur, cinsiyeti kadındır deniyor.
Peki kadına ne verilecektir, bu Kur'an'ın neresinde geçiyor? Arap kökenli olduğunu sandığım (isminden dolayı) biri şöyle açıklamış.
Allah, erkeğe el değmemiş kadınlar (huriler) verecektir, bunu açıkca söylemiştir. Bunda erkek için utanılacak birşey yoktur. Ancak kadın için aynı şeyi söyleyemez. Kadın utangaçtır, bu tür konuları kendi aralarında bile konuşmaya çekinirler. Allah, bir kadına, sen bana iman et, benim yolumda çalış, cennette sana yakışıklı, (birkaç tanımlama daha vardı) bir erkek vereceğim diyemez Kur'an'da. Bir kadını bu şekilde motive edemez açık açık. Ama üstü kapalı birşekilde başka bir ayette erkeğe verilecek olana denk birşey vereceğini belirtmiş.
Ben bu konuyla ilgili birkaç site daha gezdim. Anladım ki, erkeğe verilen huri gibi kadına apaçık verilen (denk) birşey yok ve belki de Araplar bile bu tür ayetlerde muhalefete düşmüşler. Anlaşılan onlarda da alimler, modern ilahiyatçılar bu konuda eksiklik/çelişki/ya da yanlış anlaşılmaya yatkınlık görmüşler ki, bolca açıklama ihtiyacı duyuyorlar.
Tabii, siz huri kelimesinin değil bakire kadın, eş olarak bile geçmediğini, farklı bir anlamı olduğunu söylüyorsunuz. Ben bu yönde bir makaleye/çeviriye rastlayamadım. Sadece bir yerde "tertemiz eşler" diyerek, hoor'un cinsiyetinin olmadığını söyleyen, bakın kadına da birşeyler var diyerek durumu kurtarmaya çalışan birini gördüm. Diğerlerinin tamamı huriyi bakire ya da güzel kadın olarak çevirmiş. Google'da aratıp, ayetin geçtiği sitelere tek tek baktım. Başka ne şekilde arayabilirim ki?
En son ana dili Arapça olan (Arabistan, Mısır vs) şahıslara özel mesaj gönderdim, bakalım bir Arap bu ayeti nasıl anlıyor, göreceğiz. Henüz herhangi bir cevap gelmedi.