Allame sen ne büyük hata yaptığının farkında mısın.Tabiki değilsin.
Bakara 25
1.ve beşşir: ve müjdele 2.ellezîne âmenû: âmenû olanlar, Allah'a ulaşmayı dileyenler, îmân edenler 3.ve amilû: ve yaptılar 4.es sâlihâti: salih ameller, nefsi tezkiye edici 5.enne: olduğunu 6.lehum cennâtin: onlar için cennetler vardır 7.tecrî: akar 8.min tahti-hâ: onun altından 9.enhâru: nehirler 10.kullemâ: her seferinde, her defasında 11.ruzikû: rızıklandırılırlar 12.min-hâ: on(lar)dan, oradan (orada) 13.min semeretin: ürünlerden, mahsullerden, meyvelerden 14.rızkan: rızık olarak 15.kâlû: dediler 16.hâzellezî (hâzâ ellezî): bu ki (o şey) 17.ruzık-nâ: biz rızıklandırıldık 18.min kablu: önceden, daha önce 19.ve utû: ve verildi 20.bi-hi muteşâbihan: ona benziyen, ona benzer 21.ve lehum: ve onlar için (vardır) 22.fî-hâ ezvâcun: orada eşler 23.mutahharatun: temiz olan, temiz 24.ve hum: ve onlar 25.fî-hâ hâlidûne: orada devamlı kalacak olanlar
Duhan 54
1.kezâlike: işte böyle 2.ve zevvecnâ-hum: ve onları evlendirdik 3.bi hûrin: huriler ile 4.înin: güzel iri
Bakara 25 birilerinin ortaya sürülmesin diye dua ettiği ayet.
Hani eş ezvac değildir(22.fî-hâ ezvâcun: orada eşler), hani hurin temiz anlamındadır(23.mutahharatun: temiz olan, temiz) hani herkese cennet vaad ediliyor ya, hum(onlar-erkekler)
Ne ilginç değil mi?Girişte herkese müjdele derken cennetten bahsederken, özellikle eşten bahsederken birden erkeklere yöneliyor.
Hadi bakalım, daha önce inanır bir arkadaş inin gözdür dedi hoca ne yapacağını şaşırdı.Şimdide sen tutup temiz,eş, erkeklere vaad cennet tanımıyla ortaya limon sıktın.
Senin kafanı karıştıran cennette herkese eş vaadeden ayetler ve cennetteki vaadler kısmına gelince sadece huri ( kadın -onuda erkeklere) kısmını algılayamaman.
Birileri hurileri yoketmezse ne olur dersin.İşte burdada bunu yapma gayretindeler. Sabret dediğim bundan.Sıralamayı bozmaki birileri ya itiraf edecek yada kanıtlar karşısında demogoji yapıp işi uzatacak.
Bekliyorum, bilmiyorum, öğreniyorum, sizede tavsiye ederim.Kimse sizden daha zeki değil. Hep beraber öğreniyoruz gerçekleri, gerekirse öğreterek.Banane yok.
Şimdilik saygımla gittim...
Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
|