Sayın aliyarasfal,
Bende bir zamanlar uzun süre dinlerden ve Tanrıdan özgür biriydim. Ta ki Turan Dursunu okuyana kadar. Çok garip bir durum değil mi? Bende en az siz kadar cesurken nasıl oluyorda birden siz gibi düşünüp sorgularken cesaretimi kaybettim acaba?
Bir kere o çizgiyi geçen birinin bir daha geri dönemez düşüncesi bende de hakimdi üstelik. Tıpkı sizde olduğu gibi. Ama eğer sorularıma cevap verip, kuranı okuma ve anlama metodolojisi üzerine biraz tartışma şansımız olabilse idi, cennette hurinin sizin anlattığınız biçimde olmadığını da görürdük. Zira cennet henüz mevcut değil, bu durumda tam olarak nedir ne değildir onu da bilemiyoruz. Ama insanı okumayan kuranı okuyamıyor. Bunu sayenizde bir kere daha görmüş oldum. Sağolun.
Ve bu yazdıklarınızdan sonra cennetteki hurinin yada nurinin olup olmaması sizin açınızdan önemli değil. Siz zaten bir Tanrı inancı ve dolayısı ile onun söylediklerine olan bir güveniniz vs. yok. Bu nedenle olmayan Tanrının olmayan sözleri üzerinden aaa sizin kitabınız ne kadar da şöyle böyle demenin insanlığa bir değer kazandıracağı düşüncesinde değilim. Aksine bu söylemler insanların arasındaki muhabbetin ayarını bozar. Ne yazıkki böyle düşünüyorum.
Selamlar....
Bİ SEN EKSİKTİN AYIŞIĞI! GÜMÜŞ BİR TÜY DİKMEK İÇİN MANZARAYA.
|