Astur´isimli üyeden Alıntı
Bu saydığın hastalıklardan hepsi hakkında bilgim yok, ama bazılarının ciddi hastalıklar olduğunu, doktorların önerdiği tedavilerin de sonuç verdiğini çevremdeki pek çok örnekten biliyorum. Kitapta anlatılanlar tam olarak senin dediğin gibi mi bilemiyorum, ama öyleyse hiç de iyi bir ilk izlenim almadım.
|
yazarların kitapta verdiği tüm bilgiler belgelendirilmiş, kaynaklarıda kitabın sonunda belirtilmiştir.
kolestrol de bayer in baycom'u, astraZeneca üretimi Crestor'u ve piyasada payı kimseye kaptırmayan pfizer'in Lipitor'u
depresyon, bipolar bozukluk, anksiyete bozukluk, annelik depresyonu olarak uydurulan hastalıklar için seroxat, prozac, lustral, paxil
dikkat eksikliğinde ritalin, adderal
ve kitapta diğer uydurma hastalıklar ve bunları tedavi eden ilaçların, piyasaya sürülürken geçtiği aşamaları golf merkezinde beş yıldızlı otellerde doktorlara verilen seminerleri, ilaç şirketi sözculerinin özellikle alanında ün yapmış doktorlardan seçilen (ama satılık doktorlar) maaşlı danışmanların FDA içinde ilaç şirketleriyle işbirliği yapanları, tv şov proğramlarında hastalık hakında insanları korkutan tanımlamaları ilaç reklamı için ünlüleri kullanmaları, fda ya bildirilen ölüm raporlarının hasır altı edilmesini, toplatılması gerekekn ilaçların reçetede değişiklik yapılarak piyasada kalmasını sağlamalarını, yine internette basında tvlerde hastalık tanımı yapan makaleler yayınlayıp hastalık belirtilerini ve sizde de bu belirtilerden en az iki tanesi varsa hemen doktora başvurun şartlandırmalarını, alınan para miktarlarını ve daha bir sürü dümeni belgeli olarak okuyabilirsiniz.
bu kitabı bana öneren de bu dümenlerin içinde olan ve doktorasını farmokoloji alanında yapan bir kimyager.