Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu > Deizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 19-07-2011, 19:55
Dark_Prince - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dark_Prince Dark_Prince isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Natan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
"Zaten deistler de tanrıya tapmazlar,tanrı vardır deyip geçerler.Varmış ya da yokmuş iplemez onları."

-Tanrı vardır.
-Ölümden sonra hayat vardır. ( şöyledir, böyledir ..)
-Şeytanlar, cinler ve benzeri görünmez varlıklar vardır.
-Bizi uzaylılar yaratmıştır.

gibi safsata idaları sıralayalım. Bu tür "vardır" lı açıklamayı kim neye göre yapıyor? Çok afedersiniz ama "kafasına göre" değil mi?
Valla onları bilemem ama ben sadece ve sadece hiçlikten varlık olamayacağı için tanrıya inanıyorum.Hiçlikten varlık olamayacağına göre önümüzde sadece iki seçenek yok mu;

1.Tanrı,
2.Sonsuz evren.

Bugün bilim evrenin sonsuz olduğu görüşünde bende buna kaymaya başladım.Çünkü açıklanamaz dediğim herşey fiziksel olarak açıklanmaya başladı.Durugörü ve birkaç tanesi daha var onlar da açıklandığı zaman direk ateistim.Yani sonsuz evren görüşüne tabiyim.

Cinler benzeri görünmez varlıklar -bana göre- evren sonsuzsa olabilir.Çünkü bildiklerimiz bu dünyadan ibaret evrenin öte yanlarında ne gibi maddeler-elementler olduğunu vb. bilmiyoruz.Artık insanoğlu bile görünmez olma yolunda adımlar atıyor diğer varlıklar neden atamasın?Tabiki görmediğin birşeye var demek de abes kaçar yani olasılık olması onu var yapmaz.

Ben şimdilik inanıyorum hepsine sonrasında nolur bilemem,büyük ihtimalle ateizme kayacam ama hayat bu...

Tanrı'nın Adımlarını İzle Ama Asla Takip Etme!

Blog Facebook

Önerilen Siteler