Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Felsefe > Felsefik Tartışmalar

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 22-07-2011, 04:19
paslıçivi paslıçivi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Duzensizlik, yasamin ta kendisi iken, sizin bu donguyu kirma ve duzenleme cabaniz, genelde kullanilan anlamiyla tanriliga soyunmakla esdeger zaten...
ben sizin bu "düzensizlik" diye ifade ettiğiniz şeye basitçe "kaos" diyorum ve zaten bir zorunluluk olarak görüyorum..

benim tezimde bu kaosu sona erdirme gibi bir durum yok ki, daha önce de bahsettiğim gibi aynı farklılık/zenginlik devam edecek..

tek farkı;

insanoğlunun hepsi "insan" düzeyine çıkacak ve "insandışı/insandan öte" kavramlar için biribirini yemeyecektir..

bu sayede bircok muridiniz, ummetiniz olur emin olun
evet insanoğlunun doğasında var bu, bir fikre/insana tutunmak, onu sahiplenmek, onu takip etmek.. bu sitede bana ÖM yoluyla ulaşıp iletişim ve arkadaşlık kurmak isteyenleri sürekli geri çevirmişimdir, burda isimleri sayıp kendilerini deşifre etmek istemiyorum..

işte ben bunun farkında olduğum için bu bilincin ortalık yerde gelişigüzel anlatılması zorunlu olarak bir mürit, ümmet oluşturur, sonra bu bilince ulaşmış insan da tempra(kalkık kıç) vaziyetlerine geçip anında şeyh, usta, mistik, ermiş, peygamber vs konumuna geçiverir..

Unuttugunuz su ki; varsayalim ki oldu dediginiz, yine bir kisim insanoglu cikip, ben bu pasifizelikten daraldim diyecektir. Degil mi ki insanoglu dusunuyor!!!! Bu yuzden ego'dan ele aldiginiz her nokta, lime lime elinizde kalir ..

Cunku hicbir kavram icerigi (sevgi, ask, iyi, kotu vs.) mutlak yasanmaz. Insanoglu hayati, kavramlarin(icerik bakimindan) mola verilmis haliyle yasar. Yani baska bir deyisle; Sevgi, nefretin, iyilik, kotulugun, aglamak, gulmenin, dogmak, olmenin vs. mola verilmis halidir. Bu kavramlara ismi insan koyar, yukleyebildigi kadar da anlam yukler.

En basit insana iliskin , bir ask kavrami;

Yani "ask" vardir, iyidir hostur, ama bir de "marazi ask" vardir. Bir de "aska asik olmak" vardir. Bir de "mutlu/mutsuz ask" vardir.

Siz bu kavramlara insani oturtup bir gozlem yapin bakalim , hangi hallerden hangi hallere geciyor. Kimyasi nasil degisiyor?
Sonra benimle oturup, sizin insana iliskin, insanogluna iliskin "sevgi"kavraminizdan bahsedin.
bu kısıma şimdilik cevap vermiyorum çünkü bizim ne anlatmaya çalıştığımızı henüz kavrayamadığınızı görüyorum.. kavradığınız gün geri döner konuşuruz bu konuları ama dediğim gibi bizim aktarmaya çalıştığımız bilinçle yakından uzaktan alakası bunların..

Konu paslıçivi tarafından (22-07-2011 Saat 04:25 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler