Allah ilk kimi yarattı?
Dostlar bu soruları bir islamcı sitede sorduğum için beni siteden anında atmışlar. Bende kendi evime gidip (Arıt bu site benim evim) orda dostlarla paylaşayım dedim. Allah ilk kimi yarattı?. Yani sayın adem bey ve havva hanım yaratılmadan cennette melekler ve şeytan güzel güzel geçinip gidiyorlarmış. Acaba allah ilk şeytanımı yarattı? Sonra melekleri sonra cebraili mikaili israfili ve azrailimi yarattı?. yada melekler yaratıldı sonra şeytan yaratıldı ve ruhundan üflenildimi?. diğer meleklerede şeytan yaratılınca yada melekler yaratılınca şeytana bunlara secde edeceksiniz denildimi? O zaman cennet olduğuna göre şimdi boşmu? melekler ordada sadece insanlar mı noksan? Adem bey ve havva hanım yaratılmadan melekler ve şeytan cennette iken cehennem mevcut muydu? ki mevcut olmaması gerekir çünkü onların günah diye bir dertleri yoktu. Kıyamete kadar gelip geçecek insanların ruhları yaratıldığına göre bu ruhlar alemi denen yer neresi? Bir Çin atasözü vardır. "Hayat bir boşluktur. Gözlerini açarsın herşey başlar hiç bir şey hatırlamazsın. gözlerini kapatır herşey biter hiçbirşey hatırlamazsın" olay *bumudur? Doğumdan önceki ruhlar aleminde hiçbirşey hatırlayamıyorsak gidincede hatırlayacağımızın garantisini kim verir ki? Paylaşırsanız sevinirim dostça kalın
|