İyi günler,
Daha önceden, bir konuda aklıma gelmesi sonucu konu ile ilgisiz olarak Türkçe karakterlerin kullanılmamasına değinmiştim. Forumu okumaya devam ettikçe, görüyorum ki üniversite okuduğunu dile getirenler bile,
yaw, komplex, gibi anlamsız ifadeler kullanıyorlar.
Beni burada dile getirmek istediğim iki eleştiri var.
1. si, Türkçemizde olmayan harflerin kullanılması. Bu vbulletin üzerine kurulmuş olan sitenin içerisindeki her hangi bir kelime bile Türkçe harfler ile yapılmış. Bunu yapan forum yönetimi mi? Hayır. Vbulletin'in kendisi. Nasıl ki adamlar, yeni konu aç demiş, yeni qonu aç dememiş. Biz niye özenti bir dil kullanıyoruz?
2. si, Hangi işletim sistemi kullanılırsa kullanılsın, hangi ülkede olursa olsun, ne tarz bir klavye kullanırsa kullansın, burada, ğ,ü,ş,i,ö,ç harflerini kullanmak isteyen eğer isterse bunu yapabilir. İslam dinini, yeri geldiğinde bağnaz gibi gören, eskiye bağlayan, şartlanmışlığa bağlayan birilerinin bunu yapmaması açıkçası beni düşündürüyor.
Bilindiği üzere forumda böyle bir kural var.
http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=20202
Buna bu da dahil edilebilir. Hala sitede arada ingilizce kelime kullananlar var. Yabancı birisi ile ingilizce konuşur iken kısaltmalar yapılabilir ama hiç bir zaman onunla konuşur iken ğ,ü,ş,i,ö,ç gibi kelimeleri kullanmayız. Ama nedense kendi aramızda konuşur iken kullanılıyor. Daha mı havalı oluyor acaba

bak ben ingilizce biliyorum.
İnsanların, birbirileri ile tartışabilmeleri, tartışmaları çok güzel bir şeydir. Ama bunu yapar iken üslup çok önemlidir. Bu yüzden bunu yazılarımıza da dökmemiz gerektiğini düşünüyorum.
Saygılar
Not: Yazım içerisindeki örnek seçilmiş kelimeler hiç bir şahsi düşünce içermemektedir. Sadece örnek olabilmesi açısından verilmiştir.