Kur'an'ın kaynaklarıyla ilgili yabancı kaynaklardan bilgi aşırıyorum da bakalım becerebilecek miyim

Makale çevirileri nedendir bilmem ama film diyaloglarının çevirilerinden daha zor,filmlerin çoğunluğunu rahatça çevirebiliyorum ama iş makaleye gelince...
Bu konuyu açmamdaki amaç çeviremediğim cümlelerle ilgili yardımlarınızı bekliyor oluşumdur.Sorularımı bu başlık altında sormayı hedefliyorum.İlk sorum şu cümle;
|
In the beginning, two thousand years before the heaven and the earth, seven things were created: the Torah written with black fire on white fire, and lying in the lap of God; the Divine Throne, erected in the heaven which later was over the heads of the Hayyot; Paradise on the right side of God, Hell on the left side; the Celestial Sanctuary directly in front of God, having a jewel on its altar graven with the Name of the Messiah, and a Voice that cries aloud, "Return, ye children of men."
|
Başlangıçta,yeryüzünün ve gökyüzünün yaratılmasından 2000 yıl önce 7 şey yaratıldı:
beyaz ateş üzerindeki siyah ateşle yazılmış,tanrının kucağında yatan(duran) Tevrat;cennette Hayyot'un kafalarıyla biten Tanrısal Taht kuruldu ;Cennet Tanrı'nın sağındaydı,Cehennemse solunda;Göksel Mabet de tam önündeydi,sunağının üzerinde Mesih'in adı oyulmuş bir mücevher vardı ve yüksek sesle ağlayarak ''Geri dönün insan oğulları'' diyen bir ses.
Burada benim anlamadığım cümleleri kalınlaştırdım.''Hayyot'un başları ve beyaz ateş üzerindeki siyah ateşle yazılmış Tevrat'' ne demek,anlamadığım noktalar onlar.Çalışmalarım boyunca yardımlarınızı esirgemezseniz sevinirim,zaten uzun zamandır birlikte bir iş yapmadık
Sevgilerimle...