Geleceği yalnız Allah mı görebilir ?
Yer yüzünde bozgunculuk çıkaracak ve sana isyan edecek kulları neden yaratıyorsun ki , zaten biz seni her zaman överek tesbih ediyoruz (Kuran -ı Kerim)
Melekler , Adem'in yaratılacağını duyduklarında bu tepkiyi veriyorlar.Bu tepki ile birlikte karşımıza bazı sorular çıkıyor dolayısıyla.
İsim vermek istemediğim bir sitede gördüm bu soruyu ve sizlerle de paylaşmak istedim.
Soru 1
İnsanoğlunun bozgunculuk çıkacağını melekler nereden biliyorlardı ? İsyan edeceğini melekler nereden biliyorlardı ?
Soru 2
Adem bilindiği gibi Havva ile birlikte ilk olarak cennete yerleştirildi ve malum elma olayı ile birlikte dünyaya gönderildi.Melekler yeryüzü yani dünyanın yaratılacağını nereden biliyorlardı ? Dünyanın yaratılacağını bilseler bile , Adem ve Havva nın yasak meyveyi yiyerek dünyaya gönderileceğini nereden biliyorlardı ?
Kısaca melekler geleceği görebilir mi ? Yani gaybı bilebilir mi ?
Kuran-ı Kerim de Gaybı yalnız Allah bilir dendiğini de bildiğimize göre , bu bilgi ışığında yukarda ki sorular hakkında sizinde fikrinizi almak istedim.Özellikle müslüman arkadaşlar konuya cevap yazarlarsa , ne düşündüklerini merak ediyorum.
|