Eşinden kurtulabilmek için yeni kimlik istiyor
Konya’da 2 çocuk annesi 34 yaşındaki C.K. gördüğü şiddet nedeniyle boşandığı eşinin hala peşinde olduğunu öne sürerek, eşinden kurtulabilmek için yeni kimlik istediğini söyledi
i

DHA
Bunun içinde geçen temmuz ayında
Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurduğunu belirten C.K., henüz sonuç alamadığını ve 6 aydan bu yana
sadece hakkında çağrılı koruma kararı bulunduğunu söyledi.
2 çocuğu var
15 yaşındayken, zorla evlendirildiğini öne süren C.K., 18 yaşına girdiğinde nikahlandığı ve evliliğinden 2 çocuğunun olduğunu belirtti.
Şiddet gördüğü için 2 çocuğunu eşine bırakıp boşanmak zorunda kaldığını kaydeden C.K., yaşadıkların anlattı:
“Eşimin kıskançlıklarından dolayı sürekli şiddet ve baskı gördüm. beni eve hapsetti. Güzelliğimi bozacağını söyleyerek odunla burnumu kırdı. Sonunda dayanamayıp çocuklarımı bırakarak kaçtım ve sonradan ikna edip boşandım. Ama 15 yıldır hala peşimi bırakmadı.”
C.K., “
2012 yılının Temmuz ayında
Cumhuriyet Savcılığı’na müracaat ettim. Ama hala sonuç alamadım. Kimlik değişikliği hayati tehlikesi olan kadınlar açısından çok önemli. Ben de yeni bir kimlik
istiyorum” dedi.
Çocuklarını ve
ailesini 15 yıldan bu yana göremediğini belirten C.K., ”Çocuklarımı, kendi ailemi çok özledim. Ailemin dahi yanına gidemiyorum” dedi.
Resimdeki halinle, zaten teslimiyetciligi ve kaderciligi secmissin, kimlik degistirsen ne olabilirki.
Kafandaki tabulari yikmadan, Yobaz Islam kiskacindan cikmadan, ozgurluge kavusmanin mumkunu olabilirmi?