Natürelist´isimli üyeden Alıntı
|
Sağol, ilk kaynaktaki pdf'yi inceledim ve oradaki birçok bulguyu daha önceden incelemiş olduğumu gördüm. Diğer kaynaklarda ise fazla bir şey yok.
Şimdi bu kaynaklar hesabıyla tartışmamdaki yazıtlar hakkında bir noktanın altını çizmem gerekiyor.
800'lü yıllara ait bu yazıtlar Abbasi Arapçası ile ve Kufi tarzında yazılmıştır. Ne var bunda diyebilirsiniz? Ama kazın ayağı öyle değil. Yani sizin bu Abbasi Arapçası yazıtlarını Arapça'yı çok iyi bilseniz bile okuyabilmeniz o kadar kolay değil. Eğer öyle olsaydı,
Vyse piramitteki yazıtın bir kopyasını
Mekkeli Şerif'e göndermiş ama ne yazıldığı (okunamadığı için) anlaşılamamıştı (çözülememişti).
Özetle, bu yazıtları çözebilmek için eşdeğer harflerin olduğu bir yazıtın olması gerekir. Çok ilginçtir, Google'da bir araştırma yaparken "
Piramitteki yazıta ışık tutan bir taş keşfedildi!!!" başlıklı mesajıma koyduğum aynı döneme ait bir taş keşfettim. Bu taş Kudüs'teki eski şehirde İsrailli arkeologlar tarafından yapılan eski bir evin rönovasyonu sırasında keşfedildi ve ben bu taşı görür görmez şok oldum. Çünkü bizim yazıtın çözümünde anahtar niteliğindeydi. Ama bundan önce, ben bu taşı görür görmez ne demiştim. Bunu o mesajda görebilirsiniz.
Yahudiler hakkındaki düşüncelerim
Bu konuda sadece şunu söylemek istiyorum: Ben Yahudiler hakkında Kuran'ın kökenine ilişkin atılan yalanlardan bıktım ama onlar bu yalanları (eğer farkediyorlarsa) ya uzaktan başka bir taraflarıyla gülüyorlar ya da uğraşmaya değmez diye düşünüyorlar, bilemiyorum. Örneğin #
8 no'lu mesajımda güya bir Yahudi, peygamberliği sınamak için Mescid-i Aksa'nın kaç penceresi olduğunu sormuş ve sonra hiçbir şey söylemeden çekip gitmiş. Oysa hem #
9 no'lu mesajımdaki son alıntıdan hem de Süleyman Ateş hocamızın "
Cuma namazının 2 rekat farzı var" yazısındaki 2. soruya verdiği ve tabii ki birçok kaynakta bu olayın bir uydurma olduğu açık bir şekilde vurgulanır. Süleyman Ateş hoca aynı yazısında biraz daha ileriye gider ve Mekke'de hiç Yahudi olmadığını iddia eder.
Peki o zaman, neden birçok rivayette (ki Hadis kaynaklıdır) ve ayetlerde Yahudiler gösterilir ve kaynak olarak tutulur?