evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı
Tamam iste em pozitifleri bulduktan sonra onun karsitlarinin bir celiski degil de; bir iliski oldugunu algiladigini umuyorum.
|
Eheh, benim zaten böyle bir sorunum yok, belki anlatmada sorunum olabilir yada nevzunun dediğim gibi RUH ayağı havada olunca, yere basmayınca çelişkili olması doğaldır.
Diğer türlü örn. "sevgi ve nefret" ne kadar çelişki veya ilişki ise Nefs ve ruhta o kadar çelişki ve ilişki içindedir benim için.
Dolayisiyle em pozitif algisi ve biligisi, determinizmin getirdigi monism inatciligina son verir.
Cunku em pozitifin karsitlari ikilem olarak bir birini tamamlar.
Em pozitif bulunmazsa da, diyalektik monism cikmazina girerler.
Bu cikmazdan dualist olarak cikmaya calissalar da, nafile.
Cunku dialektigin dualitesi yoktur.
Iste o yuzden epistemolojik mantik, uclemi buldurur.
Yani madde dusunce ve kavram.
Biri olmadan digeri de olmaz.
|
Anladım.
Ben bu kadar ölçüye göre hareket etmeyi sevmiyorum, favorim SERBEST düşünmektir, illa bu ölçüler olacak diye bir derdimde olmuyor açıkcası.
em pozitif yabancı bir kavram olunca anlamını anlamam normaldir.
Aslinda her bir ortaya koyum, 7'li bir olusumdur ve sorun bu olusumu tekrar tartismaktir.
Bu yedili olusum; karsitlik, ikilem, kendisi, karsiti, bir, pozitif ve noktadir.
Karsitlik kendisini, ikilem karsitini verir ve karsitligin kendisi pozitif, ikilemin karsiti bir ve de bir ve pozitif noktadir.
Iste bu "gorusun noktasi" degil "noktanin gorusu" dur.
Uzun zamandir x ve y yapilandirilmisligi hakkinda yazmamistim. 
|
Yalnız bu 7 sayısına dikkat et, forumda 7, dir 19 dur gibi sayılar gırla gidiyor, akıma kapılmayalım