Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 03-01-2007, 06:33
onur onur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart İnançlı veya İnançsız olarak insan olarak düşünceye saygı

Dinimiz olsada insanız olmasada insanız.Ne dinsiz olursak insalıktan çıkar nede dine sahip olmak insanı daha fazla insan yapar.Ama bazen çok üzülüyorum kendi adıma. Bazı sayfalarda ayetlere falım sakızı kadar değer verilmediği oluyor.Tamam! Mantığınıza , biliminize , iliminize felsefenize uygun olmayabilir.İnsanlar onu çarpıtmış ve ya abartmışta olabilir.Sizin için koskoca bir yalan olabilir.
Ama tanımadığınız belki o kadar iyi müslümanlar var ki.Belki de tanıdığınız çok yakınınızda.Ama onları boş şeylere inanmakla , çağdışı kalmışlıkla ,geri kafalılıkla ,cahillikle suçlamayın Allah a inanıyor diye.Dini maske yapıyor diye suçlayabilirsiniz.Dini istismar edip gösteriş yapıyor diye suçlayabilirsiniz.Ama olumsuz gibi görünen bir şeyi de hemen araştırmadan ,düşünmeden yargılamayın.İnsanları inançları yüzünden suçlamayın.Bu site de yoğun olarak dine değil müslümanlara karşı tavır almış insanların buluştuğu forum olmuş.Ben bir müslüman olarak ineğe tapana bile vay aptala bak hayvana tapıyor demem.Ben bir ateist e vay Allahsız ne olcak cehennemi boylasın kahrolsun katledilsin demem.Ben her inanca saygı duyarım.Bu ister Din olsun ister Fenomen olsun ister efsane.Efsaneler gerçek olmayabilir.Hayal ürünü olabilir.Ama insanlar umutlarını ve yaşam enerjilerini o kaf dağlarında bulabilirler.Bir insanı zararlı yapan aşırılıktır.Bu ideolojilerde böyledir bu sevgide böyledir bu çalışmakta da böyledir.Hatasız insan olmaz.İslamın özünü anlamak isteyen İslamın finalini anlamak isteyen gitsin Mevlana ya.Koşsun Yunus a .Nasrettin hoca ile gülsün ve düşünsün Necip Fazıl ın Kaldırımlar ı ile hüzünlensin.Bazıları beni samimiyetten uzak ,edebiyat parçalama bize de diyebilir.Ama son karar da insan olarak sizden istediğim ne olur ben kitabıma birazcık saygı istiyorum.Bunu sizden bir insan olarak bir kardeşiniz olarak istiyorum.Gene tartışacağız gene güleceğiz gene kızacağız.Ama lutfen karşımızdakilerinde insan olarak saygıyı hakettiğini hiç bir zaman unutmayalım.

Önerilen Siteler