30-01-2016, 05:25
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
zavalli´isimli üyeden Alıntı
durum budur ..!!!
|
Levh Kuzey kutbundan neden dönüş yaptığımızi açıklıyor. Bu benim sorduğum soruyla ne alakası var. Benim sorduğum şuydu.

Eğer Dünya düz olsaydı . Resimde gördüğün birkaç günlüğüne batmayan güneşi bizler de görmemiz gerekmez miydi.
Eğer Dünya düz olsaydı biz de bu olayı yani güneşin batmayişıni görmemiz lazım di, birkaç günlüğüne geceyi karanlığı görmememiz gerekirdi, değil mi?.
Ben bu soruma cevap bekliyordum.
Sen gitmiş Kuzey kutbuna işi bağlamışsın, ne alaka ????.
LEvh kuzey kutbundan neden döndüğümüzü açıklamaya çalışıyor. Kuzey Kutbu Merkez ise bana ne , bu benim sorduğum soruyla ne alaka??.
"Yeryüzünü sizin için düz kılan, orada size yollar açan ve gökten su indiren O'dur" (Taha53)
|
"Yeryüzünü size düz kılan ve belki doğru gidersiniz diye orada yollar yapan" (Zuhruf 10)
|
Biz de sana yeryüzü üçgendir demedik, neden ikide bir ayet ekliyorsun. Yeryüzünün düz olması Dünya'nın şekli ile ne alaka????.
Yuvarlak yapıların en ufak noktasında düzlüğü her zaman görebilirsin.
Yuvarlağın üstünde olduğumuz için, aşağıya doğru eğriligi yüzünden ufku görüyoruz.
Yani Yuvarlağın şeklini algılayabilmemiz içinde kendinden yeterince uzaklaşmamız gerekir.Misal ISS aynı mesafede güneşte olsaydı , o da güneşin yuvarlaklığını algılayamazdi.ISS güneşin yuvarlaklığını algılayabilmesi için daha büyük bir mesafeden bakması gerekirdi.
Yuvarlağın (3D) şeklini görebilmek için derinliğin tersi mesafeyi bulman gerekir. Yuvarlağın derinlerine indiğinde her zaman düzlüğe kavuşursun. Olay bu
Yuvarlagin mesafesini bulamadigin an 2D görünümünde kalir . Masanin kenarindan bakarsan (2D)/ herseyi cizgi gibi düz görürsün.
Dünyamızın düz olmayışının en büyük kanıtı da kutuplarda ki batmayan güneş dir.
Senin dediğin gibi düz olsaydı 3,4 gün batmayan güneş dünyanın heryerinden görülebilirdi.
|