Pyrrhon´isimli üyeden Alıntı
Yoakhim - Imran benzerligi nedir
|
Im ile biter diyeri
IM ile baslar.
Bence benzerlik bu kadar. Başka da göremiyorum.
Ama Bu
im leri yabana atmayalim.
Varianten des Namens
portugiesisch: Joaquim
dänisch: Achim, Akim, Joacim, Joakim, Jochum, Jock, Jockum, Jokum, Kim, Kimm, Kimmy, Kimo
deutsch: Achim, Jochen, Jochim, Kim, Jachi, Jojo, Jo
finnisch: Aki, Akim, Akima, Jaakkima, JoakbB, Kim, Kimmo
italienisch: Gioacchino
kroatisch: Joakim
niederländisch: Jochem, Jochum, Joggem, Joggum
norwegisch: Akim, Akkim, Joacim, Joakim, Jochum, Jocum, Jokum, Kim
schwedisch: Joacim, Joakim, Jocke, Jockum, Kim
serbisch: Acim (A???)
spanisch: Joaquín
Kuranisch: Imran (Bu da benden) nasil benzerlik oldumu simdi?.
Nasil bir mecaz? Meryem Imran'in soyundan degil ki, Harun'a bir baglantisi da yok,
yaptigi dusunulen "iffetsizligin" kendi soylu gen havuzuna yakismadigini vurgulamak maksadiyla eril bir sahsin (Harun) ornek gosterilmesinin gerekcesi ne olabilir?
|
Lukas 1:5
Yahudiye Kralı Hirodes zamanında, Aviya bölüğünden Zekeriya adında bir kâhin vardı. Harun soyundan gelen karısının adı ise Elizabet'ti.
Lukas 1:26
26-27 Elizabet'in hamileliğinin altıncı ayında Tanrı, Melek Cebrail'i Celile'de bulunan Nasıra adlı kente, Davut'un soyundan Yusuf adındaki adamla nişanlı kıza gönderdi. Kızın adı Meryem'di.
Lukas 1:36
36 Bak, senin akrabalarından Elizabet de yaşlılığında bir oğula gebe kaldı. Kısır bilinen bu kadın şimdi altıncı ayındadır.
Luka İncili'ne göre Zekeriyyâ'nın eşi Elisabeth, Hz. İsâ'nın annesi Meryem'in akrabası olup Hârûn kızlarındandı. Meryem'in annesiyle Yahya'nın annesinin kardeş oldukları kabul edilmektedir.
böyle bir aileden gelen ve mabede adanan Meryem'e "Harun'un kız kardeşi" denmesi normal.
yahut Allah Isa'nin anasi olan Meryem'in Imran'in kizi/Harun'un kiz kardesi olamayacagini bilmiyor muydu da, ayette alintiladigi hahamlari duzeltme geregi gormedi?
|
Isin mecaz kismini begenmedin . Incilin Luka kismindan Kizkardes olayini anlatmaya calisdim. Gerisinde hahamlari bir düzeltmek olayi kaldi iyide kuran neden düzeltsin ki olayi ????.
Adamlarin söylediklerini söylüyor o okadar. Ibrahimin karisi olayi gibi düsün, lutun kizlari gibi düsün. Olay olmus kuranda söylüyor olay bu.
Basitce Muhammed (veya Kuran yazarlari) Meryemleri karistirdi diyebilseniz, elli dereden su getirmenize de gerek kalmayacak dostum.
|
Vallahi elli dereden su getirmeden degilde sizlere burada bir seyler anlatmaktan kamburum cikti. Tabiki hatalar yapmislardir buna katiliyyorum.
Yazdimda bunu.Ibrahimin atesten kurtulma meselesini bu yüzden hatirlatmistim.