Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Felsefe > Etik, Estetik, Sanat, Politika, Bilim & Eğitim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 13-12-2016, 14:51
Felâsife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Felâsife Felâsife isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bilgivehis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu sorunun cevabı herkese göre farklı anlam ihtiva etse de benim görüşüm şöyle.
Teşekkürler bilgivehis,

Aynen, herkes göre farklı anlamda, zaten bende onu merak ediyorum, diğer türlü zaten aynı şeylere bakıp, aynı şeyleri görseydik, dünya bugün çok daha farklı olurdu. Ama olmaması da enteresan tabi, dünyayı bu günlere getiren de tam olarak bu, aynılık değil ayrılıklar meselesi.

Neva´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Taslayin diyorsun yani!? Peki tasladiklarimizi dinle! yecek misin?
Teşekkürler Neva
Sen taşlama o zaman, anlaşılan boyumdan büyük taş atacaksın, küçücük taş atarsan kabulümdür.
Ama tabi en derinlerde ki o beni soruyorsan, o kimi dinlemiş ki seni beni onu dinlesin, dağı üstüne yıksan genede dinlemez O

Nuru irfan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Onu bunu alemin dedikodusunu bırak Allah'dan nasıl yakamızı kurtarıcaz onu düşün sen
Teşekkürler Nuru irfan
Düşünmeye gerek kalmadı güzel kardeşim, ben Tanrıyı bağışladım, affettim onu. Hatta bunun şiirselini de yazmıştım yıllar önce.
Meğersem ben bağışlanmayı beklerken, esasta bağışlanmayı bekleyen oymuş. Lakin bunuda anlatamamış! anlatmasıda mümkün değilmiş, bunu anladığım gün ben Tanrıyı kalbimin en derinliklerine gömdüm zaten. O artık benim için ne var ne de yok, bilinmezlikler içinde bilinmezlerin en bilinmezi olarak kalacaktır, o yüzden ne Tanrıyı bilmek, görmek, ne de Tanrıdan hesap sormak bana göre değil.

Allahtan nasıl yakamızı kurtaracağız diyorsunya, bunu bana sorma ben Olacak Olan Olur derim sana uymaz, bence kendine sor, Yoksa gelecekten bir isteğim beklentim zaten yok, garantim yok, yarınımı merakta etmiyorum, bilmemek daha doğru benim için.
Bizdeki felsefe, olacak olan olur, kul boşa yorulur meselesidir, birilerinin dediği, ne olacağı meçhul şeyler bizi bağlamaz, bağlayan Olacak Olan Olur 'un "olan" kısmıdır.
Cennetmiş cehennemmiş ya da başka şeylerin hayalleri, beni ne sevindirir havalara uçurur, ne de üzer azaplara düşürür.

Sevgiler

Derinde ittifaklar var, yüzeye çıktıkça ayrılıklar.
Zıtlar temelde aynıdır, gayrı hikayedir ayrılıklar.
Artık yersen bu ayrılıktır, yemezsen de aynılıktır.
Aynılaşanlar ayrı olamaz, kandırmacadır ayrılıklar.

Önerilen Siteler

Etiket
düşünce, isim, oruç