Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Fizik > Kuantum Mekaniği

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 14-02-2017, 10:08
Tatarka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tatarka Tatarka isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Non-Lokalite ve Kuantum Dolanıklığı

Geleneksel formülasyonda kuantum mekaniği non-lokal bir karaktere sahip. Yani burada yaptığımız birşey başka yerdeki şeyleri etkilemekte.Bu Non-Lokalite bilgi gönderimi için kullanılabilir mı?

Eğer birşey başka bir yere anında gidiyorsa,o şey ışık hızından daha hızlıdır.Buna göre bu şey geçmişe yolculuk edebilir.Bu durumdan şöyle paradoxlar elde edilebilir;

Bunlara göre bilinç problemini çözmüş olmuyor muyuz? Ruh çağıra mıyız?
İşte bu non-lokalite kavramı, kuantum mekaniği etrafında gelişmiş dehşet verici mistisizmi ve laf salatasını körükleyen fikirlerden biridir.(örnek:c.taslaman)
​​​​​

Oysa konu tamamen bilgi işleme ile ilgilidir ve bilginin kuantum olgusuna göre gerçekte nereye gittiğini hesaplamak daha kolaydır.Bilimsel düzlemde sonuçlar, kuantum bağlamında non-lokalite konusundaki kavramsal yanılgının kökünü kazıyor.Çünkü burada yaptığınız şeyle ilgili bilgi,başka bir yere taşıyıcı fiziksel nesneler içinde yolculuk ederse. Yani burada anlık,non-lokal veya mistik hiçbirşey yok.

Kuantum non-lokalitesini kanıtladığını iddia eden deneyler,yalnızca kuantum dolanıklığını gösteriyorlar.Dolanıklık temel kuantum olgularından biri ancak bu lokal bir olgudur. Non-lokal bir etkinin ortaya çıktığı zannedildiği de ise, aslında gerçekleşen şeyin kuantum nesnelerindeki birtakım bilgilerin doğrudan gözlem için erişilemez hale geldiği ortaya çıkıyor.Bilgi hiçbir zaman ışık hızını geçmedi ve lokal olarak etkileşime girmiştir.

Kendinden hiç söz etmemek çok soylu bir ikiyüzlülüktür.(Friedrich Nietzsche)

Önerilen Siteler

Etiket
non-lokalite