Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Felsefe > Etik, Estetik, Sanat, Politika, Bilim & Eğitim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 31-03-2017, 22:46
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Spartacus;terör kavramının temeli objektif değildir..
Terörü evrimle veya depremle veya kapıyla kıyaslaman da doğru değil..
Terörü korku temelinde tarif etmen de doğru değil..

Mesela kendini patlatan bir ışidli,''ben şunları bir korkutayım'' refleksi ile hareket etmez..Sizin yaptığınız tanımlar,batının literatüründen kaynaklanır..Korkutarak birşeyleri elde etmenin adını ''terör'' koymak,tamamen sübjektiftir..
Şöyle bir teşbih yapabilirim..
İdam,evrensel boyutta doğru mudur?
Bu soruya ''evet,doğrudur'' veya ''hayır,doğru değildir'' diyemezsiniz..Çünkü kavramın evrensel boyutta algılanış biçimi farklıdır..Dünya'nın bir köşesi idamı savunurken,bir başka köşesi idamı savunmaz..
Terör kavramı da böyledir..

Işid size göre terörist bir oluşum olabilir ve bu görüşünüzü batının literatürü ile destekleyebilirsiniz ama bu evrensel boyutta ''mutlak doğru'' bir görüş değildir..Tamamen sizin görüşünüzdür veya sizin gibi düşünenlerin..

Bakın şimdi..
Irak'ta Dünya'ya geldim..Babamı Abd'liler işkence ederek öldürdüler..Annem sağlık hizmeti alamadığı için hastalığından kurtulamadı ve öldü..Abim ve ablalarım ile hayatta kalmaya çalışıyorum..Abd askerleri,birgün ablalarıma tecavüz ediyor ve buna abimle şahit oluyoruz..
Şimdi ben Abd askerlerine karşı savaşmaya başlasam,batı bana ne diyecek?
TERÖRİST..!
Ben terörist miyim?
Batıya göre teröristim ama yaptığımın %100 doğru olduğundan eminim..
El yapımı bomba ile bir Abd tankını havaya uçurdum diyelim..Benim derdim korku yaratarak,toplumda istediklerimin yerine getirilmesini mi sağlamak?
Alakası yok..Bu konulardaki tüm tanımlamalar/kavramlar benim durumumu açıklayamaz..Ben bana hayatın sunduklarına karşılık veriyorum sadece..Bana edilenin acısını çıkarıyorum ve batı da bana TERÖRİST diyor..

Bu konuda film tavsiyesi de verebilirim..

Önerilen Siteler