islamiyet ve sosyalizm
Biraz da sosyalizm ve müslümanlığı birleştirmemden bahsedeyim.Şimdi arkadaşlar hiçbir düşünce yazıldığı gibi kalmamalı bana göre,onun farklı yorumları olmalı toplumlara göre.Örneğin biz Türkiyeliler toplum olarak Çinlilerden ya da Ruslardan çok farklıyız.Onlar sosyalizmi kendilerine göre yorumlamalıdır biz de kendimize göre yorumlamalıyız.Ki Marx bu kitabı 19.y.y.da yazmıştır,biz 21.y.y.dayız,insan ve toplum değişmektedir,bu değişim zaten olmazsa olmaz bir olgudur.Temeline sadık kalarak daima yenilenmelidir bana göre ideolojiler.Sizce neden Türkiyede sosyaliste bir devrim olmamıştır?Bana göre en büyük neden, malesef devrimciler halkı yanına alamamıştır,sosyalizmin din düşmanlığı olarak gösterilmesinin önüne geçememişlerdir.Böyle olunca da muhafazakar halk onlara tam destek vermemiştir.Temelinde marksizm en nihayetinde ekonomik bilimsel bir sistemdir.Devletin her alanında *bilime dayalı yönetime geçilmesi öngörülür.Bunun yanında birey ve özgürlükleri çerçevesinde insanlara dinlerini yaşamalarına izin verilmelidir kanımca.Aksi taktirde o ülkede özgürlükten bahsedilemez.
* * * * * yeni bir katılımcımız var aramızda, ben bu başlıgı sadece kendisine 10 mesaj kotası için yardımcı olmak için açıyorum ve tukarıda alıntıladıgım görüşlerini detaylandırmasını diliyorum.
* * * * * *islamiyet ile sosyalizmi bagdaştırırken sosyalizmin ustalarını ki hepsi ateisttir nereye koyuyur onları merak ediyorum. Evet sevgili humanistee *bu başlık şimdilik sizin.
* * * * * * saygılarımla
|