AKP'nin Neyi Kötü
Hazir bayram sonrasinda onceden yasadiklarimi paylasmak istiyorum. Gercekten her sey bir yana sehirler arasi yolculuk yaparken duble yollarda yolculuk yapmanin ne kadar rahat oldugunu gormek muthis bir duygu. Yasi kucuk olanlar bilmez ama onceden bayramlarda trafik kazalarinda nice canlari kaybettik. Artik bu yollar sayesinde gidecegimiz yerlere kolayca gidip gelebiliyoruz. Sonucta yol demek medeniyet demektir. Gercekten adamlar medeniyeti getirdi.
Gecenlerde sehir hastanesine gittim. O kadar buyuk bir alanda otoparklari, spor alanlari, yuruyus alanlari, engelli yolu, bisiklet yolu, binalarin gorunumu ve ici, doktorlarin ilgisi ve kalitesi ancak bu kadar guzel olabilirdi. Emegi gecenlerden Allah razi olsun. Gercekten kaliteyi hissediyorsunuz. Eskiden olsa sira beklerken oluyorduk.
Sahsen ben her konuda ozgurlukleri savunan bir insanim. Basortu takilsin veya takilmasin diye bir gorusum yok. Herkesin inandigi gibi yasamasini savunan bir insanim. İste bu adamlar sayesinde herkes inandigi gibi yasayabiliyor, isteyen takiyor, istemeyen takmiyor. Burda bu basortusunu de amacinin disinda kullananlari da kendi vicdanlariyka bas basa bırakıyorum. Ama eskiden sirf basortulu diye bircok haktan mahrum birakilan, hapse atilan, eziyet edilen, öldürülen, egitim alamayan, dışlanan insanlar vardi. Ama bugunun Turkiye'sinde boyle hak ihlalleri yoktur. İktidar bu ozgurluk ortamini sagladi.
Bunca guzel icraat varken neyi elestiriyorsunuz? Daha ne yapmalarini bekliyorsunuz? Elbette yanlislari olsa da iyi oldgu yerlerde haklarini teslim etmek gerekir. Sanki hic iyi sey yapmamislar da hep kotu seyler yapmislar gibi elestirmek haksizliktir. Yigidi oldur hakkini yeme.
|