Okulum bitti, gemi aldım...
Okulum Bitti. Gemi Aldım *
Nihayet okulu bitirdim arkadaşlar..
Bana burs veren, tek sente muhtaç etmeden lüks içinde okutan hayırsever işadamına binlerce teşekkür. Allahıma şükürler olsun. Rabbim nimeti, zenginliği kime vereceğini iyi bilir. Amerika'da okudum ve mezun oldum. Darısı aynı zor şartlarda okuyan kardeşimin başına. O zorluğu biz biliriz biz. Kolay mı Amerika'larda, gurbetlerde lüks içinde okumak.
Nihayet muradıma erdim. İlk işim sünnetimde gelen armağanlardan edindiğim birikimle ve babamın teşvikiyle bir gemi almak oldu. Başlangıç için idare edecek büyüklükte. Yaklaşık olarak 2.5 milyon dolar. Artık bir Armatörüm. Babam sağolsun. Allah cc. ne babalar yaratıyor. Evelallah gemimiz yüksüz kalmaz. Müşterimiz bol olur. Eee, başkasına gidecek değiller ya, 3-5 fazla olsun, bizimkisi olsun değil mi ya. Bugün müşterimiz olursun. Yarın devlet kapısında bir işin olur, bir ihale olur yardımcı, destek oluruz işlemlere. Herşey karşılıklı.
Allah cc. "Yürü ya kulum!" dedi mi o kulu tutan olmaz. Neydi bir zamanlar be! Gecekonduda otururduk. Şimdi sıra sıra gemileri dizeceğiz inşaallah.
Çekemeyenler çatlasın. "Bursla okuyan çocuk nasıl gemi alabilirmiş?"
Sen de al! Alabiliyorsan. Alamıyorsan beceriksizliğin karşısında ben ne yapayım.!
Sen alamadıysan, başkalarının aldığınla ne uğraşıyorsun.
"Tüyü bitmemiş yetimin hakkı, fakirin fukaranın hakkıymış"
Biz hangi fakirin gidip te cebinden parasını aldık! Kim görmüş..
İftira etmeyin, çarpılırsınız. 30-40 yıllık politikacılar bile böyle bir servetin yüzde birini bile edinememişmiş.. Servetimiz tahmin edilenin çok çok üstündeymiş. 10-15 milyon dolarların üzerindeymiş. Çatlayın emi!
Bizi savunan dostlar sağolsun. Yalnız savunurken " Biraz da bizimkiler yesin!" lafları duyar gibi oluyorum. Öyle demeyelim de yanlış anlaşılmasın dostlar. Bizim yediğimiz önümüzde , yemediğimiz arkamızda. Başkalarından bir farkımız yok inanın. Onun yerine şöyle diyelim hep beraber;
"Devlet malı deniz, yemeyen domuz!"
|