"Akathist Ílahi, kutsal anne ve ebediyen bakire olan Meryem'e övgülerin söylendiği, derin anlamlar içeren ve duasal bir şiir ve Ortodoks Kilisesi'nde en çok sevilen törenlerden biridir."
"Grekçe'de "akathistos" sözcüğü "oturmaksızın", yani "ayakta" anlamına gelir ve Akathist Ílahi söylenirken törene katılanlar normalde hep ayakta dururlar."
Kabe de ki ibadet "Akathist Ílahi" sinin vücut bulmuş haliyse,hac ibadetinin ayakta yapılması gayet normal.
"Galatyalılar 5 : 2 Bakın, ben Pavlus size diyorum ki, sünnet olursanız Mesih'in size hiç yararı olmaz. 3 Sünnet edilen her adamı bir daha uyarıyorum: Kutsal Yasa'nın tümünü yerine getirmek zorundadır.4 Yasa aracılığıyla aklanmaya çalışan sizler Mesih'ten ayrıldınız, Tanrı'nın lütfundan uzak düştünüz."
"sünnet olursanız Mesih'in size hiç yararı olmaz." : İslamında böyle bir gayesi yok.Çünkü "Tanrı Mesih" artık yok ,Allah ve Muhammed var.Mesih'in değil Muhammed'in yararının gözetildiği çok açık.
"Kutsal Yasa'nın tümünü yerine getirmek zorundadır." : Kuran Tevrat'ın yasalarını reddeder.
"Yasa aracılığıyla aklanmaya çalışan sizler Mesih'ten ayrıldınız, Tanrı'nın lütfundan uzak düştünüz." : Sünnet "yasa aracılığıyla aklanmak" demekse, amaç Tanrı'nın lütfundan uzak düşmek olmasın ?
düzeltme : "Gerçeğin Ruhu" Meryem Ana değil İsa'dır.Meryem Tanrıdoğuran"dır.
Arapçada "Küfür" gerçeğin üzerini örtmek,gerçeği gizlemektir demiştim.Kabe deki küpün üzerinin kara bezle örtülmesinin "gerçeğin üzerini örtmek,gerçeği gizlemek" olabileceğini söylemiştim.İncil de "gerçek" :
"Yuhanna 1 : 9 Dünyaya gelen, her insanı aydınlatan gerçek ışık vardı."
"Yuhanna 1 : 14 Söz, insan olup aramızda yaşadı. O'nun yüceliğini –Baba'dan gelen, lütuf ve gerçekle dolu biricik Oğul'un yüceliğini– gördük."
"Yuhanna 1 : 17 Kutsal Yasa Musa aracılığıyla verildi, ama lütuf ve gerçek İsa Mesih aracılığıyla geldi."
"Yuhanna 3 : 33 O'nun tanıklığını kabul eden, Tanrı'nın gerçek olduğuna mührünü basmıştır."
"Yuhanna 6 : 55 Çünkü bedenim gerçek yiyecek, kanım gerçek içecektir."
"Yuhanna 7 : 28 O sırada tapınakta öğreten İsa yüksek sesle şöyle dedi: "Hem beni tanıyorsunuz, hem de nereden olduğumu biliyorsunuz! Ben kendiliğimden gelmedim. Beni gönderen gerçektir. O'nu siz tanımıyorsunuz."
"Yuhanna 8 : 26 "Sizinle ilgili söyleyecek ve sizleri yargılayacak çok şeyim var. Beni gönderen gerçektir. Ben O'ndan işittiklerimi dünyaya bildiriyorum."
"Yuhanna 8 : 32 İsa kendisine iman etmiş olan Yahudiler'e, "Eğer benim sözüme bağlı kalırsanız, gerçekten öğrencilerim olursunuz. Gerçeği bileceksiniz ve gerçek sizi özgür kılacak" dedi."
"Yuhanna 14 : 6 İsa, "Yol, gerçek ve yaşam Ben'im" dedi. "Benim aracılığım olmadan Baba'ya kimse gelemez."
"Yuhanna 15 : 1 "Ben gerçek asmayım ve Babam bağcıdır. "
"Yuhanna 17 : 3 Sonsuz yaşam, tek gerçek Tanrı olan seni ve gönderdiğin İsa Mesih'i tanımalarıdır. "
"Yuhanna 17 : 17 Onları gerçekle kutsal kıl. Senin sözün gerçektir.
"Yuhanna 18 : 37 Pilatus, "Demek sen bir kralsın, öyle mi?" dedi.
İsa, "Kral olduğumu sen söylüyorsun" karşılığını verdi. "Ben gerçeğe tanıklık etmek için doğdum, bunun için dünyaya geldim. Gerçekten yana olan herkes benim sesimi işitir."
38 Pilatus O'na, "Gerçek nedir?" diye sordu.
Göksel Yeruşalim "gerçeği" simgeler :
"Galatyalılar 4 : 26 Oysa göksel Yeruşalim özgürdür, annemiz odur."
"Yuhanna 8 "Gerçeği bileceksiniz ve gerçek sizi özgür kılacak"
''senin derdin ne biliyor musun cevap yetiştirmenin seni büyük adam yaptığını sanıyorsun''
|