Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Diğer Bilimler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 28-06-2021, 11:55
Singularity Singularity isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Güzel geri dönüşler var. ictenliğin yazısını da göremiyorum. keşke her konuya sayfalarca yazmasaydı şimdi onun yazısını da görüp değerlendirebilirdim. neyse. Ben gördüğüm kadarından mesulüm. Her gördüğüm yanıtı da elimden geldiği kadar değerlendireceğim.

Otomatik alıntı sorunsalı hala devam ediyor o yüzden elle alıntı yapıyorum, bilginiz olsun. Benim açımdan sorun değil.

Yıldıztozu Diyor ki
Başlığı okuyunca aklıma çocukça bir soru geldi. Her şey elektrikse klavyeye dokunduğumda beni neden çarpmaz mesela trafoya dokunsam çarpardı.

Manyetik alanda dokunma olmadan hareketten bahsetmişsin. Kuantum dolanıklık ondan daha tuhaf. Uzak mesafedeki dolanık iki cisim birbirini EŞZAMANLI olarak etkiliyor. Temas yok ve eş zamanlı.
Bunun üzerine çalışmalar devam ediyor ama bu durum gerçekse uzay-zaman tanımlarımızı tamamen değiştirmek gerekiyor olabilir.
Bahsedilen taşıma da aslında ilkesel anlamda kuantum dolanıklıktan çok farklı değil. Bu taşıma işlemi manyetik alanı hareket ettirerek yapılabileceği gibi hazır bir manyetik alan içinde anlık olarak da yapılabilir. Buraya da atıf yaptım sanırım ama kuantum dolanıklık şeklinde ayrı olarak bahsetmedim. Katkınız için teşekkür ederim.

ilahimasal Diyor ki
Mesela elektirik enerjisinin destegi ile olusturulan manyetik alanın metallere , a- metallere gazlara sıvılara olan etkileri ile canlı organizmalara olan etkisi sonucu ortaya çıkan etkileşimleri bize anlatabilirmi?

Elektiriksel destekle olusturulan manyetik alanda , ortaya cıkan manyetik alan demirde nasıl bir sonuc ortaya çıkarır , bakırda nasıl bir sonuç ortaya çıkarır yada o manyetik alanın icerisine parmağını sokarsa nasıl bir sonuç ortaya çıkar ? Bunları bize anlatabilirmi ?

Manyetik alan nasıl ortaya çıkar mesela!
Mesele canlıyı bir yerden bir yere hareket ettirmekse , bu manyetik alan nasıl bir manyetik alandırki canlıya metaller gibi etki edebilsin?
Bu tarz bir yaklaşımın doğru bir yaklaşım olduğunu zannetmiyorum. Konuyu konu dışına çıkaran bu gibi girişimler hoş karşılanmayacaktır. Lütfen konu bağlamında kalınız. Teşekkür ederim.

ilahimasal Diyor ki
Soru o kadar çokki devam edebiliriz

Vincin ucundaki ile canlıyı ortaya koyup birde gücünü dahi ortaya koymadıgın elektirik santralini bi araya getirip taşımacılık yapman kusura bakma ama komik olmuş.

Taşımacılıktaki hızı hangi canlıya nasıl uygulayacaksın mesela
Sanki bu işe girişmişim gibi konuşuyorsunuz. Hani sanki ben bu yöntemle taşımacılık işine girişmişim, işyerim var da siz de bu işi yaptıracak birini arıyorsunuz, beni sorguya çekiyorsunuz. Bu olmaz, daha işe başlamadan beni vaz geçireceksiniz. Senin paran da lazım değil zaten.

marcos Diyor ki
Elektrik elektron akışıdır maddedir.

Elektrik elektronların atomdan koparak serbest hala gelmesiyle oluşur.Elektrik maddeden başka bir şey değildir.
Ona bakarsak madde diye bir şey yoktur. Madde elektriktir. Tam da bu yazdığın nedenden dolayı madde elektriktir. Aslında söylediğim şeyin tam tersinden aynı şeyi söylemekten başka bir şey yapmadın.

ilahimasal Diyor ki
Dikkat et çarpılma.
Manyetik alan oluştumak için buradan sana yardımcıda oluruz.

Hadi bakalım evinin enerji imkanları 250 gram için gayet makul. ( şaka yapmıyorum) buyur yap

Bu kadar gözünüzde büyütmeyin. Benzerinin yapılmışı var zaten. Biz de bunun gibi bir şeyden söz ediyoruz.

Bunun bir tık ötesi. Manyetik çekim alanını böyle mıknatısı elle tutup oluşturarak değil de, elektromanyetik olarak daha uzaktan oluşturmak şeklinde. Bu dediğimin birebir yapılmışı yok, ama çok vaktim ve imkanım olduğu bir zaman yaparım. Tabi önce sponsor bulmam lazım. En azından boş vakitlerim için sponsor bulmam lazım. Hehehe.

Önerilen Siteler