Köyden Giden Gelin ve C.H.P ile D.SP.
Köyün birinden, başka bir köy ,kız alır. Bütün hazırlıklar tamamlanır. Damadın köyünden gelen komşu ve akrabalar , gelini köyden çıkarırlar, kafile yola koyulur.
* *Giderken köy çıkışında ,damadın köyünden iki delikanlının çişi gelir. Atlardan inip işerler tam atlarına binecekken, yolun altındaki tarlada çapa yapan iki genç , damadın köylüsü delikanlılara *birisi sorar
* *- Bizim deli Ayşe'yi siz mi aldınız?
* * *Damadın köylüsü genç, cevap verir.
* *- Evet biz aldık ama, bizim damat onu bu akşam bir s.ksin bak nasıl akıllanır.
* * Deyince ,gelinin köyünden olan genç.
* *- Kardeş biz *köy olarak s.ktik akıllandıramadık. Sizin damat nasıl akıllandıracak?
* *Bu günkü mitingi *Kanal Türk'ten seyrettim. C.H.P ileD.S.P. nin *daha doğrusu Sezer'le Baykal'ın tutumu
bu fıkrayı aklıma getirdi. Sahi bunlar ne zaman akıllanacak?
* *Bu genel başkanlık ne ATEŞ-İ SUZANmış ki, vazgeçmeyip *hala *A.K.P. ye karşı silinip gitme denizinde
sütteki kurbağa gibi debeleniyorlar .Anlamıyorum, halk *BİRLEŞİN BİRLEŞİN DİYE BAĞIRIYOR.
* Bunlarda usta bir vantrolog gibi karınlarından'' birleşmeyiz birleşmeyiz bu saltanat bize yeter'' diye konuşuyorlar.
Siyaset bilimcisi değilim. Anlayan varsa şu işi bana biri anlatsın. Ben nerde yanlış düşünüyorum. benim göremediğim bir''derinlikmi ''var.
|