Ruh ve Kuantum Fiziği
Fizikçi Dr.Fred Alan Wolf un bir kaç benzer konudaki makalesini inceliyorum.ruh ve kuantum fiziği başlıklı olanının giriş pasajını buraya tercüme ettim.kuantum sıçraması isimli ilginç bir kitabı da bulunuyor.konu boş alandaki mutlak çekim,ışık ve kuantum fiziği ile açılarak devam ediyor.eğer okuyanlara ilginç geliyorsa devamını birlikte tartışabiliriz......
Ruh ve Kuantum Fiziği
Çok eski bir sorudur bu. Eski yunanda Plato ve öğrencisi Aristo nun takipçileri arasında yüzyıllardır tartışılagelmiş bir konudur.
* * *Plato bizim fiziksel duyumlarımızın evreni anlamamızı gölgelediğine inanmaktaydı.Platoya göre algılarımız bir şekilde saptırılmış,bir şekilde doğruluktan ayrılabilen bir yanılsama oluşturmaktaydı.Plato hiçbirşeyin gerçekte olduğu gibi duyumsanamadığına,daha mükemmel ve soyut bir varoluş olduğuna inanmaktaydı.
* *Aksine,Aristo duyularımızla algıladığımızın ötesinde bir evren olmadığını düşünüyordu.Günümüzde,bilimadamları daha karmaşık donanımları geliştirerek,teleskop,mikroskop gibi duyularımızın ötesindeki algılamayı sağladılar,ama bilimadamlarının pekçoğu hala aristo ile aynı görüşü paylaşmaktadır.
* * Ben kuantum fizik bulgularının platoyu desteklediğini düşünmekteyim.soyut ve fizikötesi bir evrenin varlığının kanıtları,duyularımızla ve bilimsel yöntemlerle algılanamasa bile bulunmaktadır.beden dışı deneyimleri,şamanik yolculukları ve berrak rüyaları dikkate aldığımızda bunların bilimsel yöntemlerle tekrarı mümkün olmasa bile soyut bir gerçekliğin varlığını işaret etmektedirler.
* *Pek çoğumuz ruhlarımızı sorgulamak ve deneyimlemek üzere eğitilmedik.daha çok fiziksel gerçeklikler içinde olan elimizle tutup gözümüzle gördüğümüz nesnelere bakmak üzere eğitildik.ama ruh katı,fiziksel ve elle tutulan birşey değildir.ona ulaşamaz ve dokunamazsınız.aslında ruh elle tutulan yada fiziksel herşeyden çok evrene hayat veren prensiplerden biridir.
|