Re: evrim bilimsel bir gerçektir !!
Aklı başında birinden cevap bekliyorum.
Elimizdeki bulgular ile cevaplar peşinde koşmak ve yeni bulgulara ulaşmanın sakıncası nedir?
Tabiat araştırmalarında, tümevarım ilkesini kullanmak daha mantıklı değil mi? (Özellikle fen bilimlerinde bunu ilk deneyen de İbn Heysem(965-1040) olduğunu hatırlatarak!!!)
Tümdengelim, belirli bir konuda insan davranışı ya da olguların açıklanabilmesi amacıyla oluşturulmuş bir kuramla başlayan, kuramın doğrulanması amacıyla hipotezler oluşturulması, bu hipotezlerin toplanan veriler yardımıyla test edilerek doğrulanması ya da reddedilmesi süreciyle kuramı kabul ya da reddeden bir yaklaşım olduğuna göre ve ezici çoğunlukla sosyal olguların açıklanmasında kullanıldığına göre bu teoriyi fen bilimlerinde ısrarla kullanmak istememiz, sağlıklı mı?
Bize öğretilen!!! inançlarımıza temeller ve ilkeler oluşturmak peşinde koşacağımıza, milim milim, santim santim öğrenerek adım adım gerçeklere yaklaşmak ve öğretilenlerden hariç bilinçli öğrenme temelinde bilgilenmemizin inancımıza bir zararı mı var?
Niçin hala; ağzımızdan güvendik derken, Yüce Yaradan'a güvenmiyoruz?
Niçin; inandık derken, hala inanmıyoruz?
Şüphe etmedik, derken bile iki yüzlü davranıyoruz. Şüphe ediyoruz.
Ama daha da vahim olanı bu şüphelerin üzerine cesaretle gitmek varken, riyakarca yalanlar söyleyip üstlerini kapatıyoruz.
Biz ne yapıyoruz?
Hatalarımı, cehaletime bağışlayın (Söz sanatlarından bihaber bir yazarın uyarısı ile artık bu cümleyi tekil kullanma kararı aldım.)
|