Bugün pazar.Pazarları severim.zaten Türkiyede hayatımızın yarısı pazarya..Dünyada gelişme gayreti gösterip tatili bizim kadar fazla ülke yokmuş..Saat 10 gibi kalktık .hanım güzel bir kahvaltı hazırlamış,çocuklarla işi götürdük..yeni hastalığımız bu site ya..Girdik siteye..hani pazarları sevdiğimiz gibi gırgırı da seviyoruz.Bir iki başlığa baktım.Önce gırgırcılara..sonra gözüm sn.Psikokemoterapinin(kısaca Psiko yazsam olurmu?..terapi biraz uzatıyor işi

) İstanbulumuzla ilgili güzel çalışmasını okumaya başladım.Semt isimlerinde rumca-türkçe yazılımlarda biri çok ilgimi çeekti.
Klai: Poyraz limanı.
Mokadion: Fil Bumu.
Hieron: Anadolukavağı.
Herakles "Herkül'ün Mezarı": Yuşa tepesi.
Miludion: Hünkâr iskelesi.
Amikos: Beykoz.
bu Yuşa tepesi ismi ve ön açıklaması ilgimi çekti... hanı *duyarızya..Hz. Yuşa efendimizin mezarı 17m. imişş...hep ilgimi çekerdi..Efendimizin heralde boyu o kadar vardı ki..mezarınıda o boyda yaptılar..Yoksa efendimiz, kabrinde sıkılınca biraz volta atsın diyemi yaptılar..bilmiyorum.Ama zannederim efendimizin boyu o kadar vardı..
Gırgırın dışında,insanımızın dinlere hurafe katma yarışına bayılırım.Yalnız bu *Yuşa efendimizin boy uzunluğu konusunu sn.Psikonun anlatımından kavradığımıza göre , bizimkiler atmamış
)
Hangi hin vaktizamanında omezarı öyle 17 metre yaptıysa,ona bir kulp takmak için,büyüklüğüne bakarak"BU MEZAR OLSA OLSA HERKÜL'ÜNDÜR" demiş Diyarı Rumun insanları.
Bizimkiler sadece "yok canım ne Herkülü(tepeninmezarın adı Herkül tepesi imiş."Herkül merkül tanımam abi.Böyle bir mezar mübarek bir zata uygun düşer. Bu iş zannederim Yuşa efendimize yakışır"deyip,ismi öyle uygun görüp öyle değiştirmişler.
bence de azıcık daha uygun olmuş.Herkülün olsaydı,oraya gidip dua edemez,hacetimize merhem bulamazdık.
Bak işte ne güzel bir hacet kapımız daha oldu..Hastalara şifaaa...dertlileree devaaa.Evde kalmışlaraa kocaaa.. arıyacağımız,azıcıkda halhatır sorup dedikodu yapacağımız yeni bir yerimiz daha olmuş.Fenamı yani?
Şimdi bu sitede ciddi araştırmaların yanında gırgırda çok prim yapıyorya..Bizde yakaladık işte bir ucundan..

*
Google'a Yuşa yazdım..onlarca başlık çıktı.Aralarında çoğu gırgıra yatkın *epey malzeme var..Onlardan biraz derledim.
Eveli açıklıyayımki Yuşa Efendimizin epey çok kerameti varmış..Önce onları bir öğrenelim,sonra gırgıra devam ederiz.Önce ciddi olalım ve hakkı yerine teslim edelim 8O
Hz. Yuşa�nın gösterdiği mucizelerden önemlileri:
1- Duası üzerine Güneş'in bir gün batmayışı.
2- Hazreti Musa'yı öldürdüğü iftirası üzerine, bütün İsrailoğullarının aynı gece rüyalarında bunun yalan olduğunu görmeleri.
3- Erden (Şeria Nehri)'nden o zaman teknik ilerlemediği ve büyük köprü kurulması bilinmediği halde, yarım milyonu aşan ordusunu geçirmesi.
4- Hırsızın elinin elinde ağırlaşarak onu bulması.
5- Zina yapan askerlerine veba hastalığının gelmesi.
6- Duası üzerine münafık Belam'ın, bedduayı düşmanlara yapması ve dilinin büsbütün göbeğine kadar sarkması. * * * * * * * * * *
Bak okumanın araştırmanın ne faydaları oluyor.Ben valla sadece Musa ve İsa efendilerimizin böyle büyük mucizeleri var biliyodum.Bak Yuşa efendimizde az deilmiş hani?

* * * * * * * * * * * * * * * * * * *(Devamı var)