Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 22-08-2007, 14:12
bayraktaro1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bayraktaro1 bayraktaro1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Re: Allah Her Dua'yı Kabul Etmiyor !!!!!!

Sevgili dalbil;

Freud'un Totem ve Tabu adlı kitanıbını okudun mu bilmiyorum. Freud der ki "İnsan eğer inanırsa düşünce ile kendisini öldürebilir" der.

Buna en somut örnek olarak da, Klan'larda dini inançları ile bağlantılı var olan kurallara karşı gelen bir insanın, klandan kovulduktan sonra kendini mağaralara çekip, "Ben nasıl böyle birşey yaptım." suçluluk duygularıyla düşünerek aşırı bunalımdan düşünce ile kendi kendini öldürebildiklerini anlatır.

Yani bir aşırı inanç meselesi; Sen maçtan sonra öleceğine inanırsan ölürsün. Bu kadar basit, bunu ister dua ile yap, ister düşün hiç farketmez.

Bir de Freud derki; Tanrı = Baba'dır. İnsanın özünde, doğduğunda diğer canlılardan farklı olarak hep bir ebebeynin korumasına ihtiyaç duyar. Bunda da aradığı kusursuz babanın üstün koruma inancıdır. Bunun ölünceye kadar devam etmesini ister. Dinlerin temel düşünceleri ve Tanrı kavramı bu babanın devam etmesi için çıkmıştır. Böylece baba onları her zaman korur, gözetir, kızar, cezalandırır... v.b.

Burada yazarını şimdi hatırlamıyorum ama "Anne-Babadan Boşanmanın Özgürlüğü" adlı bir gelişim psikoloji kitabı vardı. Kuraldışı Yayıncılığın. Orada olgunlaşmanın temeli, anne-babayı affetmek ve bir gün onların da ölebileceğini kabullenmek ve bilinmeyenin farkında olmaktan bahseder.

İçinizdeki babayı, hala dinlerle yaşatıp, bilinmezlerle yüzleşmeden olgunlaşamıyorsunuz maalesef. Çünkü, Osmangazi Üniveriste'si Tıp Fakültesi'nde bir konferans vardı başlığı çok dikkatimi çekmişti. "MERHABA HÜZÜN" derdi. Hüznü kabul etmeye ve yaşamaya başladığınızda olgunlaştığınızdan bahseder.

Maalesef, dini kabul etmek hala içindeki Babayı yaşatmak ve olgunlaşamamaktır. Olgunlaşmanın temeli de Artık içindeki Baba'nın öldüğünü ve hayata gelirken nsasıl yalnızsan, yaşarken de yalnız olduğunu kabullenmekle başlıyor ve bu hüzünle yüzleşmekle başlıyor.

Önerilen Siteler