Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 17-02-2008, 20:41
hysteria hysteria isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Ne yapmalı, nasıl yapmalı?

hepimizin ulkemizin su anki sorunlari, ve yasadigi problemlerle ilgili mutlaka bir cok bildigi seyler var, bunlara olasi cozumler uretmek bana daha dogru geliyor. hep simdiki durumumuzun tarihsel kokenleri, yapilan hatalar uzerine daha cok konustuk bu sefer neler yapilabilir? simdiki sorunlarimiz nelerdir? nasil cozebilir? cozumler nasil uygulanabilir? bunlarla ilgili kendimce bir liste hazirlamistim bunu tartismaya sunmak isterim sizlerin gorusleri, katkilari nelerdir? hangisi yapilabilir hangisi yapilmamali?

1- din bireyseldir, hic kimse baskasini dini kurallar adina zorlayamaz. herkez dininin gerektirdigi seyleri yapmak yada yapmamak hakkina sahiptir. buna hic kimse mudahale edemez.

2- insanlarin dini duygularini hic bir siyasi parti uyesi kullanamaz. hic bir siyasi parti uyesi siyasi kimligi ile dini mabedlere gidemez.dini bayramlarda halkin arasina karisip soylev veremez.

3- insanlara dini egitim verilmeli ama bu kotu kullanima cok musait oldugu icin devlet tarafindan sikica denetlenmeli. imam hatiplar her ilde sadece bir tane olacak, sadece ve sadece imam yetistirmek icin var olacaklar. imam hatip mezunlari sadece dini gorevlerde calistirilacak ve devlet yonetiminde asla calisamazlar.

4- universite egitim sistemine acilen temelden mudahale gerekiyor.yurtdisindaki ozellikle ingiliz sistemi ithal edilebilir 50 ogrencisinden 30 u sinifta kalan ogretmen basarisizdir. yaz okullari butunlemeler, hepsi kalkmali. oneml olan universiteye giren ogrenci sayisi degil mezun olanlarin mesleki yeterlilikleri.

5- butun tarikatler yasa disidir. hepsinin bertaraf edilmesi

6- ekonomik sistemde ulkenin kalkinmasi icin milli bir duzen getirilmeli, ulkenin kendi sermayesini arttirmak icin uygun rekabet kosullari hazirlanmali. dis borc alimi kesinlikle durmali, kumarhaneler tekrar acilmali. yeni pazarlar bulunmali, ithalati ucuz iscilikten dolayi degil, yeni pazar olabilecek ulkelere yapmali.

7- daha fazla ek vergi yuku getirmeden, mevcut kaynaklarin en etkin sekilde kullanilmasi saglanmali.devlet ihalelerinde ki yuksek fiyatlarin duzenlenmesi, zamaninda teslim edilmeyen ihalelerin yuksek reklamasyona tabii tutulmasi. devlet ihale ile yaptirdigi isin kalitesini *denetlemeli ve yetersiz kalitede buldugu islere yine yuksek reklamasyon uygulamali.(burdada belli bir ruvet sorunu ortaya cikar)

8- ulkenin teknoloji ve bilgi kullanimina ciddi mudahaleler yapilmali, enerji uretimi konusunda soz sahibi yine disaridan degil iceriden olmali

9- ilk ogretim yasindaki cocuklara mutlaka "bulus ve icad" dersi yaptirilmali, national geographic kanalindaki gibi cocuklara bilim ve akilci dusunme, sorgulamanin esaslari anlatilmali, sadece bu yapilsa bile tarikatlarn %70nin onune gecilmis olur.

10- bir cesit anti rusvet kanunu cikarilmali, rusvet veren kisi cok yuksek cezalarla yargilanmali, rusvet teklifini reddeden memura devlet kendisi rusvet(pardon prim) vermeli,guncel olaya hitaben, devlet memuruna bahsisin, hediyenin rusvet ile ayni isleme tabii tutulmasi

11- ulke capinda gelisme istanbul disindaki yerlere yapilmali, egitimli insanlarin anadoluda ki gelisime katki saglamasi icin *butun girisimler saglanmali. 5 yildizli lojman gibi, o bolgeye alisveris merkezleri gibi, hem is hem hayat standardi saglanmis olur

12- asgari ucret, devlet memuru olma bu terimleri fakirlik gostergesi olmaktan cikarip "guvence" gostergesi olmasini saglamak.

tabii ki gayet acemice bir liste simdilik fakat bunu uyelerin katkilari ile olabildigince update etmek istiyorum.

saygilarimla,

Önerilen Siteler