Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 28-10-2009, 18:06
mongus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
mongus mongus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ben yazıyorum ve inanıyorum inananlar ve inanmak isteyenler için
Alt 28-10-2009, 19:15
uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
uyar uyar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

mongus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ben yazıyorum ve inanıyorum inananlar ve inanmak isteyenler için
ben lafımı ortaya korum beenen alır beenmeen çekip gider diyon yaniiii.......

ilahi monguss..

kuranı okuyun cunku okudukca allahin olmadigini daha iyi anlayacaksiniz .......
Alt 29-10-2009, 16:05
nogada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nogada nogada isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Saygıdeğer arkadaşlarım...

Bu forum içinde bulununan Tanrı'ya inanmak bu kadarmı zor isimli başlık altında seamvi dinler değil.sadece Tanrı inancı tartışılmaktadır.O yüzden Semavi Dinlerden örnek vererek başlık amacından uzaklaşıyor.Semavi dinleri tartışacağımız bir çok başlık bulunmaktadır ama bunun yeri burası değil.Önce insanların Tanrı kavramını neden red ettği yada kabul ettiğinin açıklamaları önemlidir bu başlık altında.

Mesela Tanrı yok ise evren nasıl oluşmuştur,canlılık evrim mekanizmasına nasıl uyum sağlamıştır,dünya üzerindeki belirgin sistemler nasıl oluşmuşturibir başlatıcı olmaksızın yaratılma olmaksızın bu şeyler neye bağlı meydana gelmiştir,bu başlatıcı akıllı bir tasarımmı yoksa rastgelemi yapmıştır,eğer hangi seçenek doğru ise bunun göstergeleri nelerdir.Bu gibi soru ve cevaplar isteniyor bu başlık altında.

Benim şahsi kanaatim bir çok kendine ateist diyenlerin aslında agnostik yada deist olduklarıdır.Ateizm kendi içinde anlamsızlaşan bir argümandır.Henüz sonu bilmeden ve herşey ortada kesin bir kanıtla anlaşılmadan Tanrı'yı yok saymak komedidir.Dinlere eleştirisel olarak yaklaşılabilinir fakat buda ateizm değildir olsa olsa dinlerdern özgür bir düşüncedir.Ve insanların uygulamalarından da kaynaklanan bir sorundur.

O yüzden burda Semavi kitaplardan,Peygamberlerden ve Dini bir argüman olarak Tanrı inancı savunulmasından hiç bir şey kaanmaz bu başlığın ana teması.

Ben inanan ve müslüman kişiliği olan birisi olarak burda bunu diyorum,çünkü bu başlık dinlerden özgür bir Tanrı anlayışının tartıılması için açılmış bir başlıktır.

Saygılarımla...

Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
Alt 29-10-2009, 21:39
Üye

nagoda bizde bildiğimiz yollardan tanrı varlığını ortaya koyuyoruz tabiki hiç bir şeyin tesadüf olmadığı gözlemlenebilir hareket eden canlıların elleri, ayakları göz, burun ve ağızlerı olduğu bir tesadüf olamaz, yada açılan bir yaranın kendi kendini zamanla tedavi etmesi tesadüf olamaz
Alt 30-10-2009, 00:54
Kıdemli Üye

nogada´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Benim şahsi kanaatim bir çok kendine ateist diyenlerin aslında agnostik yada deist olduklarıdır.Ateizm kendi içinde anlamsızlaşan bir argümandır.Henüz sonu bilmeden ve herşey ortada kesin bir kanıtla anlaşılmadan Tanrı'yı yok saymak komedidir...

işte burada yanılıyorsun dostum nogada..

ateizmi yanlış kavramını ve/veya allah olmaması konusunu bir kenara bırakırsak......

zaten bizlere anlattığıın veya anlatmaya çalıştığın müslümanlığındaki hata şuradan kaynaklanıyor... bize tanrıya inanıyorum (a) o halde müslümanım (b) diyorsun... bu nedenle de müslümanlıkla ilgili gördüğün tüm hataları sorunları görmemezlikten geliyorsun görülmesini istiyorsun ve yanlışlıklar söylendiğinde de "canım bunlar doğru müslüman değil" diyorsun.....

halbuki birçok sokaktaki insan ve gerçek ise tam tersi müslümanım (b) yani müslüman doğdum o halde tanrıya inanıyorum (a) diyor..... aslında yaşanan budur.. olduğu gibi kabullenmedir... müslümanlığınız çökse otomatikman tanrı da çöküyor.... korkunuz burada

yani a dogru ise b doğrudur yanlış bir önerme... doğrusu b doğru ise a doğrudur önermesidir...

bu arada a da b de yanlış... o da başka bir konu

kolay gelsin

Alt 30-10-2009, 02:41
Üye

zaten birilerinin müslüman doğması gerekirki Allah'ın haberi yayılsın bu düşüncedeyse müslüman oln biride din değiştirebiliyo yada ateist olabiliyo demekki müslümanlığı müslüman doğmaya bağlamamak gerekir nitekim yusuf islamı örnek verebilirim
Alt 30-10-2009, 08:59
Kıdemli Üye

mongus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
zaten birilerinin müslüman doğması gerekirki Allah'ın haberi yayılsın bu düşüncedeyse müslüman oln biride din değiştirebiliyo yada ateist olabiliyo demekki müslümanlığı müslüman doğmaya bağlamamak gerekir nitekim yusuf islamı örnek verebilirim

mongus sen konuyu bile anlamamışsın....

kolay gelsin

Alt 30-10-2009, 11:36
Kıdemli Üye

uyar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
işte burada yanılıyorsun dostum nogada..

ateizmi yanlış kavramını ve/veya allah olmaması konusunu bir kenara bırakırsak......

zaten bizlere anlattığıın veya anlatmaya çalıştığın müslümanlığındaki hata şuradan kaynaklanıyor... bize tanrıya inanıyorum (a) o halde müslümanım (b) diyorsun... bu nedenle de müslümanlıkla ilgili gördüğün tüm hataları sorunları görmemezlikten geliyorsun görülmesini istiyorsun ve yanlışlıklar söylendiğinde de "canım bunlar doğru müslüman değil" diyorsun.....

halbuki birçok sokaktaki insan ve gerçek ise tam tersi müslümanım (b) yani müslüman doğdum o halde tanrıya inanıyorum (a) diyor..... aslında yaşanan budur.. olduğu gibi kabullenmedir... müslümanlığınız çökse otomatikman tanrı da çöküyor.... korkunuz burada

yani a dogru ise b doğrudur yanlış bir önerme... doğrusu b doğru ise a doğrudur önermesidir...

bu arada a da b de yanlış... o da başka bir konu

kolay gelsin
Sayın uyar...

Ben müslüman olduğum için Tanrı vardır.Yada Tanrı olduğu için müslüman oldum gibi bir iddiada bulunmadım.Bunun yanında evet İSLAM'ı yanlış uygulayanlar var.Bana bir çok hadisten örnek vereceksin belkide ama hadislerin bir çoğuda uydurma olabilir.Bunun yanında insaniyet değeri yüksek,iyilik ve doğruluğu emreden bir çok hadis varken,habis olan hadisleri önümüze koymak son derece adaletsizdir.Fakat yineliyorum ben hadisleri bağlayıcı bulmuyorum.Sadece ibadetlerin nasıl yapılacağı hususundaki hadislere katılınabiliniki bunlarda SÜNNET olarak hadis kitapalrında yer almaktadır.Kaldıki konumuz İslam Tanrısı değildir.Bunu yüzlerce kez belirttim,demekki halen anlamamışsınız.

Dünyada İslam,Hristiyanlık,Musevilik ve dolaylı olarak bir çok öğreti,kült yada felsefe ile insanlar bir yaratıcı fikrine sahip olmuşlardır.Bunun yanında milyonlarca deistide ekleyebiliriz.Bunun yanında bazı düşünürlerde Tanrının olma olasılığını derin bir çekilde incelemeye almışalr,hayatlarında büyük bir dönemi bunu araştırarak geliştirmişlerdir.

Bu duurumda şimdi ateizme bir bakalım.

Ateizmi ne diyor?

Tanrı yoktur diyor.

Çok enterasan doğrusu,hayatlarını inanmadıkları bir değeri yok etmeyle geçirmesinden ziyade,kendini bu konuda tatmin edecek bir delilleri yok.Günümüzde gençliğin asi ve anarşizt gençlik ateşi ile bir çok ateist görünümünde ve yaptığından bi haber insan var.Öyleki Ateizm ne dendiğinde cevap bile veremiyorlar.

Aralarından akıllıalr çıkıp diyorki EVRİM teorisini okudum ateist oldum

Oysa defalarca dediğim gibi EVRİM Tanrı'yı yok saymaz.Onun amacı varolmuş olanların bu günlere ansıl evrildiği,hangi bilimsel değişimler geçirip nasıl çeşitlendiği hakkında yorum yapar.Canlılık yada maddenin nasıl oluştuğuna cevap veremez.

Bir diğerleride diyorki savaşlar var,zulümler var,tecavüzler var.Zaten bunalr olacak çünkü insana hür irade verilmiştir,bunun sonucundada ahiretteki yerini belirleyecek insanlar.Bu ilk bakışta komik gibi gelsede aslında ciddi bir konudur.

Aslında yaşadığımız hayat bir nevi bir deneme bir tatbikattır,daha gerçek olana ulaşmak ve burdaki hareetlerimizle nereye layık olacağımızı anlamamız için.Bir nevi similasyondur bu.Ve gördüklerimiz tamamen yansımadır.Maddenin alına ulaşılamaz,sadece bize gösterilen yada anladığımız kadarını kavrayabiliriz.Zaten her duyumuzla kavradıklarımız beynimize giden elektrik sinyalleri ve buna bağlı olarak salgılanan hormonlardan süregelmiştir.Bu hayatın gerçek olmadığını ve bir üst benliğimizin olduğunu keşfetmek o kadarda zor değildir.Bunun hem felsefi,hem dini,hem bilimsel,hem tasavvufi anlamda bir çok araştırması ve açıklaması vardır.Bilim bunlarla uğraşmaktadır.Bilim bir çok şeyle uğraşmaktadır.Bu insanalr tabiki sorgulayacaklar,araştırcaklar bir neticeye varıncaya kadar,ama öyle oturduğun erden bir şey bilmeden Tanrıyı yok saymak saçma bir argümandır.

Bilim insaları eskiden kaos diye tabir ettikleri şeylerde bir düzen olduğunun farkına bir çok konuda vardı.İnsan metabolizması,maddeler arası etkileşim,evrim,insanın en ufak yapı taşları ve sistemleri üzerindeki araştırmalar,bazı uzay çalışmaları.Bunlar karşısında hayretlee düştüler.Şimdide bir çok kaos gibi gözükenler gelecekte aydınlanacak ve insanlık hep öğrendikçe hayret edecektir.

Gördüklerimizin ötesine geçemiyoruz.Konuşacaksak en azından bir şeylere sahip olarak(bilgi) konuşalım.

Aksi ise zombi gibi anlamsızca dolaşıp,kendi kendine bilgeçlik yapmaktan öteye geçmediği gibi,bunu yapanada bir faydası olmayacaktır.

Saaygılarımla...

Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
Alt 30-10-2009, 11:53
Kıdemli Üye

nogada´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın uyar...
Çok enterasan doğrusu,hayatlarını inanmadıkları bir değeri yok etmeyle geçirmesinden ziyade,kendini bu konuda tatmin edecek bir delilleri yok..
o senin dediğin eski ateistler..... biz neo-ateistiz.....

your friendly neighborhood atheist...!!!!!!!

biz iyi insanlarız rahat ol nogada dostum.... birçok önemli değerimiz var... varsın allah olmasın o değerlerde.....

Alt 30-10-2009, 12:13
Kıdemli Üye

uyar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
o senin dediğin eski ateistler..... biz neo-ateistiz.....

your friendly neighborhood atheist...!!!!!!!

biz iyi insanlarız rahat ol nogada dostum.... birçok önemli değerimiz var... varsın allah olmasın o değerlerde.....
Elbette iyi insanlarsınız sayın uyar,ben aksini iddia etmedim zaten böyle bir yaklaşım benim etik değerlerimede uymaz.Bir insan inanır olupta çok kötü biri olabilir,inançsız olarakta çok güzel örnek alınacak yada bir hayırsever olabilir.Bunlar insani kavramlardır ve kişiliğe bağlıdır.Sakın beni bu konuda yanlış anlamayınız,ben hiçbir zaman böyle bir şey iddia etmem,edenide savunmam.

Böyle düşündüğümü düşündüyseniz gerçekten çok üzüldüm buna

Saygılarımla...

Önerilen Siteler