24-06-2009, 19:17
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger walla;
Ataturk bir birey degildi ve bireysel bilinci yoktu. Ataturk toplumsal kisi olarak; toplumun onderligini yapti. Bu arada; bireyin bireysel bilinci ile; bireyin bireyci akilciligini-Hitler, Stalin, Mussolini, Bush, F.Gulen v.s. biribirine karistirmayalim.
Zaten toplumsal kisi; toplumun onderligini yaptigi icin; toplumu kendi gorusu pesinden surukler. Bu da zaten, toplumun o pesinde gittigi kisinin ne dedigini ne yaptigini anladigi anlamina gelmez. Bu da zaten suru psikolojisidir. Gunumuze kadar olan iktidar kavgalari ve sozkonusu devrimler ve iktidar degisimler; hep boyle zuhur etmistir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

24-06-2009, 20:32
|
 |
Üye
|
|
Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|
|
evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı
Saygideger walla;
Ataturk bir birey degildi ve bireysel bilinci yoktu. Ataturk toplumsal kisi olarak; toplumun onderligini yapti. Bu arada; bireyin bireysel bilinci ile; bireyin bireyci akilciligini-Hitler, Stalin, Mussolini, Bush, F.Gulen v.s. biribirine karistirmayalim.
Zaten toplumsal kisi; toplumun onderligini yaptigi icin; toplumu kendi gorusu pesinden surukler. Bu da zaten, toplumun o pesinde gittigi kisinin ne dedigini ne yaptigini anladigi anlamina gelmez. Bu da zaten suru psikolojisidir. Gunumuze kadar olan iktidar kavgalari ve sozkonusu devrimler ve iktidar degisimler; hep boyle zuhur etmistir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
|
Evrensel İnsan bireysel olarak gelişmiştir. Okey mi? Okey. Ama falanca ile filanca daha hala maymun kalmada diretiyorsa, bireysel gelişmişliğin önemi ne, warmı falancaya faydası. Toplumsal gelişim yoksa bütün çabalar boşa. Bir karınca kolonisi kadar bile olamadık. (sosyal olarak)
Zaten konuylada alakalı değil tartışmamız.
Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|

24-06-2009, 20:53
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger walla;
Peki nasil olacak bu toplumsal gelisim, sana gore?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

24-06-2009, 23:09
|
 |
Üye
|
|
Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|
|
Saygideger walla;
Peki nasil olacak bu toplumsal gelisim, sana gore?
Saygilarimla;
evrensel-insan
|
Bizim görmeyeceğimiz kesin, belki 50 000 belki 500 000 yıl sonra
Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|

24-06-2009, 23:11
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger walla;
Ozaman ben bireysel olarak; dusunce devrimime devam edeyim. En azindan cevremdekilere bir yansimasi olur.
Saygilarimla;
evrensel-insan
|

24-06-2009, 23:23
|
 |
Üye
|
|
|
|
Saygideger walla;
Ozaman ben bireysel olarak; dusunce devrimime devam edeyim. En azindan cevremdekilere bir yansimasi olur.
Saygilarimla;
evrensel-insan
|
499.999 yıla düşebilir . iyi olur.
|

24-06-2009, 23:38
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger walla;
Walla, kalbimi kirdin. 1994' ten beri; ben yasam ve iliskilerimde dusunce devrimini ve evrensel-insansal sosyallesmeyi uyguluyorum. En azindan simdiye kadar, bunun huyundan ya da suyundan kapanlar olmustur. O yuzden beni yalniz sanma. Ayrica dunya da; bunca birey yasiyor. Benim gibi yasam ve iliski surenler mutlaka vardir. O yuzden sen bu sayiyi biraz daha dusur, bari!
Saygilarimla;
evrensel-insan
|

30-07-2009, 02:43
|
 |
Üye
|
|
|
|
499.998 iyimi
|

30-07-2009, 02:47
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger walla;
Cok comertsin.
Saygilarimla;
evrensel-insan
|

25-08-2009, 15:53
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi Genetik Bölümü'nün hazırladığı "Anadolu'nun
genetik profili" araştırması.
J yani Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Güney Avrupa (Balkan) geni taşıyanların oranı yüzde 33.8.
R yani Avrupa geni taşıyanların oranı yüzde 24.
E yani Afrika ve Güney Avrupa geni taşıyanların oranı yüzde 11.4.
G yani İran ve Kafkas geni taşıyanların oranı yüzde 11.
I yani Kuzey ve Doğu Avrupa geni taşıyanların oranı yüzde 5.2.
L yani Hindistan geni taşıyanların oranı yüzde 4.2.
N yani Sibirya ve Finlandiya geni taşıyanların oranı yüzde 3.9.
C, Q ve O yani Orta Asya geni taşıyanların oranı yüzde 3.0.
K yani Pakistan geni taşıyanların oranı yüzde 2.5.
A yani Afrika geni taşıyanların oranı yüzde 1.
|