Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 10-05-2006, 02:22
sodomo-- sodomo-- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: BAHAİLİK ... Sevgi ve hoşgörü bahçesi..

Sevgili psiko,

Kimi zaman "söz", kimi zaman "duruş" daha etkileyicidir. Lakin bilirsin sözler kaypaktır ve ne zaman nereye gideceği, ne şekil alacağı belli olmaz. Yani her güzel sözün arkasında dik bir duruş da gereklidir. Sen ve Aldostu hem sözlerinizle hem duruşunuzla etkilediniz insanları ve örnek oldunuz sağolun, varolun.
Alt 10-05-2006, 15:54
akson akson isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

panteidar yukaridaki verdigin linkte bahiligin derin aciklamasini yaparken bunun islamiyette sapik bir anlayis olarak ele alindigindan bahsetmisin,bende bu inanci arastirirken bu gibi ifadelerle karsilastim,bu konudaki sahsi fikrini ogrenebilir miyim?

Bazilari icin akil aksesuardir
Alt 10-05-2006, 17:18
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Şahsi fikrim bu sayfada yazıyor. Biraz yukarı bakarsan görebilirsin.
Alt 12-05-2006, 01:45
Üye

Baslangicta Islamiyetin bir mezhebini andiran bahailik zamanla bagimsiz bir din halini almistir.Bahailik Allah a,kitaplarina; peygamberlerine kiyamete ve Baha ya imani emreder.Bahalilik alemin birligini ve devamini saglama ve dunya barisinin temellerini olusturma gayreti icindedir.Ogretilerinin en basinda;
-Bagnazliktan vazgecilmesi
-Kadin erkek esitligi
-Zorunlu egitim
-Uluslarasi ortak bir dilin gerekliligi
-Asiri zenginlik ve fakirligin ortadan kaldirilmasinin saglanmasi gibi ogretiler basta gelmektedir
Bahailikte namaz ve oruc gibi yasalarin yaninda insansi yasalarda bulunmaktadir.Bahailik aile kurumlarina onem verir,tek esliligi emreder ve kendilerince zorunlu durumlar disinda birden fazla kadinla evlenmezler.Alkol kullanimi kesinlikle yasaktir.Bahailer herhangi siyasi ve politik bir dusunceyi savunmazlar veya tavir almazlar.Yasadiklari toplumun siyasi ve geleneksel kurallarini yorumlamaksizin kabul ederler
Ayrintili bilgi almak isteyenler icin site adresi;
http://www.dunyadinleri.com/bahailik.html

Bu din hakkinda katilmadiginiz bir sey veya eklemek istediginiz bisey varsa fikirlerinizi beklerim,ayrica bahai olan arkadaslara soruyorum bu dinin icinde cidden bir mehdi kavrami mevcutmudur ve de inaniliyor mudur merak ediyorum?Arastirmalarimda Bahai Dini'nin kurucusu Hz. Bahaullah (1817-1892)kendini mehdi ilan ettigi ile cok karsilastim.Bu sonradan uydurulan bir sey mi?

Alt 12-05-2006, 23:39
Üye

Bahailik dini hakkinda baska kaynaklardan edinilen bilgiler de ilginctir.Incelemek isteyenler icin link adreste mevcuttur

http://www.cumhuriyet.edu.tr/edergi/makale/366.pdf

Alt 13-05-2006, 00:21
CMKT CMKT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Doğal olmayan bir sistemi bize sunan islam ve benzeri dinler bize ne kadar yapay bir saldırganlık sunuyorsa bahailik'de yapay bir sistemdir.Yani Dünyada güçlü olan kazanır.Yani maddesel farklılıklar vardır.Bu farklılıkları inkar edip gerçeklere gözlerini kapayıp hepimiz iyiyiz filan demek hoşgörü değil koca bir yalandır.Doğa hatayı affetmez.İnsan mı tanrıyı yarattı tanrı mı insanı?İnsan denilen canlı yapaylıklar yaratıp,yapaylıklarda tatmin olma misyonunu tarih sürecinde hiçbir canlıya kaptırmamıştır.Yani doğal gerçeklikleri çarpıtarak bir sistem kurmak ne kadar yanlışsa ki şeriat buna örnektir gerçeklere gözünü kapayıp kendini hayallerle yaşatmak hepimiz aynıyız filan demek de gerçek dışıdır.Yani birisinin karısı güzel.Diğerininki çirkin.E peki eşitsek güzel kadın neden diğerini seçti?Yada herkes eşit değerde ise neden çirkin bana kaldı?İnsanlara torpil geçilmesi olayına tamamen karşıtım.Fakat gücü olan ben isem benim pazularım kuvvetli ise masadaki yemeği ben alırım.Doğada bu böyledir.Ne imam nede bahai bu doğal düzeni bozamaz.Bu doğal düzeni bozmaya çalışanı doğa ezer.İslam ülkeleri buna açık örnektir.Hepsi geri kalmışlardır.Oysa materyalist ülkeler yada en azından materyalizm sayesinde ilerlemiş ülkelerde bu yapay sistem yoktur.Sadece aşırı uçlara varan şiddetin önü kesilmiş fakat mücadele arenası tamamen dövüşçülere bırakılmıştır diyebilirim.Benim bahsettiğim olay yanlıştan kaçıp başka yanlışa saplanmamak için bir uyarıdır.Her zaman akıl ve doğal evrim gerçeğinden şaşmamalıyız.Doğal olmayanlar ne olursa olsun karşı çıkmalıyız.
Alt 13-05-2006, 00:27
Üye

Daha güzel bir dünyanın, daha özgürlüklü bir dünya olmadan gerçekleşemeyeceği açık. Daha özgürlüklü bir dünyanın kurulabilmesi için de tabuların yıkılması gerekli. Her türlü tabu yıkılmalı. En başta da dinlerden , "inanç"lardan kaynağını alan tabular

Alt 13-05-2006, 01:19
meas_0 meas_0 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

(made in) turan dursun...
Alt 13-05-2006, 01:36
meas_0 meas_0 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ne güzel yazmışsın CMKT,

Yani Dünyada güçlü olan kazanır.
Doğa hatayı affetmez.
Yani birisinin karısı güzel.Diğerininki çirkin.
E peki eşitsek güzel kadın neden diğerini seçti?
İnsanlara torpil geçilmesi olayına tamamen karşıtım.
Bu doğal düzeni bozmaya çalışanı doğa ezer.
Fakat gücü olan ben isem benim pazularım kuvvetli ise masadaki yemeği ben alırım.
Doğada bu böyledir.

bu kadar yazsan yeterliydi bence, benim hayat anlayaşım senin yazdıkların gibi olsa! diye düşünüyorumda, acıklama getiremiyorum, senin varmı acaba bu yazdıklarına bir acıklaman?
Alt 13-05-2006, 03:18
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

CMKT'nin yazdıklarına katılmıyorum.

1. Dinler doğal olan. yapay olan diye sınıflandırılamazlar. Ateistim, dinler de insan ürünüdür diyorsam gayet doğaldır, dine inanıyorum ilahidir diyorsam da gayet doğaldır. Yapay diye bir sınıflandırma olmaz.

2. Evrim teorisi kaba kuvvet, gücü olan kazanır falan diye anlaşılamaz. İnsan birçok hayvandan güçsüzdü, egemen oldu. Doğal seleksiyon bu kadar basite indirgenemez.

3. Dinler olmasaydı doğa yasası yürürdü diye birşey olmaz. İnsanın toplumsal yaşamına dair bildiğimiz en eski tarihten beri dinler var. İnsanın düşünce biçiminde dinsellik var. Sorun insanın bu düşünce biçimlerini giderek aşması ve ilkelliklerini törpülemesidir. Hala törpüleyecek çok şeyimiz var.

4. Materyalist ülkeler, materyalizm sayesinde ilerlemiş ülkeler diye birşey yoktur.

Belki CMKT anlatmak istediklerini iyi anlatamadı. Ben kastettiği şeyleri tahmin ediyorum ama yanlış mantıklar yürüttüğünü düşünüyorum. Lütfen biraz daha dikkatli argümanlar..

Önerilen Siteler