Baslangicta Islamiyetin bir mezhebini andiran bahailik zamanla bagimsiz bir din halini almistir.Bahailik Allah a,kitaplarina; peygamberlerine kiyamete ve Baha ya imani emreder.Bahalilik alemin birligini ve devamini saglama ve dunya barisinin temellerini olusturma gayreti icindedir.Ogretilerinin en basinda;
-Bagnazliktan vazgecilmesi
-Kadin erkek esitligi
-Zorunlu egitim
-Uluslarasi ortak bir dilin gerekliligi
-Asiri zenginlik ve fakirligin ortadan kaldirilmasinin saglanmasi gibi ogretiler basta gelmektedir
Bahailikte namaz ve oruc gibi yasalarin yaninda insansi yasalarda bulunmaktadir.Bahailik aile kurumlarina onem verir,tek esliligi emreder ve kendilerince zorunlu durumlar disinda birden fazla kadinla evlenmezler.Alkol kullanimi kesinlikle yasaktir.Bahailer herhangi siyasi ve politik bir dusunceyi savunmazlar veya tavir almazlar.Yasadiklari toplumun siyasi ve geleneksel kurallarini yorumlamaksizin kabul ederler
Ayrintili bilgi almak isteyenler icin site adresi;
http://www.dunyadinleri.com/bahailik.html
Bu din hakkinda katilmadiginiz bir sey veya eklemek istediginiz bisey varsa fikirlerinizi beklerim,ayrica bahai olan arkadaslara soruyorum bu dinin icinde cidden bir mehdi kavrami mevcutmudur ve de inaniliyor mudur merak ediyorum?Arastirmalarimda Bahai Dini'nin kurucusu Hz. Bahaullah (1817-1892)kendini mehdi ilan ettigi ile cok karsilastim.Bu sonradan uydurulan bir sey mi?